Rezultate Rezidențiat 2024: Cum poți vedea online răspunsurile la grile și cum se face repartizarea pe locuri și posturi?
Rezultate Rezidențiat 2024: Află cum se face repartizarea pe locuri și posturi!
Duminică, 17 noiembrie 2024, a avut loc concursul național de rezidențiat 2024 organizat de Ministerul Sănătății, cu participarea a 10.575 de absolvenți de la facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie. Proba, desfășurată sub forma unui test-grilă cu 200 de întrebări, s-a derulat simultan în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.
Candidații la Rezidențiat 2024 au avut de rezolvat un test cu 200 de întrebări pe durata a patru ore.
Rezidențiatul din 2024, desfășurată la centrul Expozițional ROMEXPO din București, s-au înscris 3.993 de candidați pentru cele trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie. La nivel național, numărul total de candidați a fost de 10.575, iar Ministerul Sănătății a pus la dispoziție aproape 5.000 de locuri și 237 de posturi.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Specializarea cu cele mai multe locuri este medicina de familie, cu 555 de locuri disponibile, urmată de anestezie și terapie intensivă (205 locuri), pediatrie (168 locuri), cardiologie (157 locuri) și chirurgie generală (145 locuri). La polul opus, specializările cu cele mai puține locuri disponibile includ medicina sportivă (4 locuri), expertiza medicală a capacității de muncă (6 locuri) și medicina nucleară (15 locuri).
După afișarea rezultatelor și soluționarea contestațiilor, repartizarea pe locuri și posturi la Rezidențiat 2024 se va realiza prin teleconferință, pe baza punctajului obținut de fiecare candidat. Aceasta va avea loc pe parcursul a trei zile consecutive între orele 9.00 și 21.00. Candidații vor alege locurile și posturile disponibile în funcție de punctajul obținut și de clasificarea anunțată, având posibilitatea de a se prezenta în unul dintre centrele universitare: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.
În cazul în care repartizarea nu se finalizează în prima sau a doua zi, aceasta va continua până la epuizarea locurilor și posturilor disponibile.
Procesul de repartizare asigură alocarea echitabilă și transparentă a locurilor, oferindu-le candidaților posibilitatea de a-și alege specializarea dorită, în funcție de clasamentul final.