Luni, pe data de 29 martie, toți elevii din România au început simularea la ora 09:00 și au avut la dispoziție 2 ore pentru a completa fișele de examinare.

Marți, pe data de 30 martie, la ora 09:00, va avea loc proba scrisă la matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la limba şi literatura maternă.

Citeste si: Subiecte Română simulare Evaluare Naţională 2021: Baremul de corectare, pe EDU.ro

Elevii care vor participa la evaluările naționale din anul acesta vor putea intra în școli până la ora 08:30, cel târziu, proba începând la ora 09:00, în clipa în care vin plicurile sigilate cu subiectele. Totodată, pentru rezolvarea subiectelor, elevii vor avea la dispoziție 2 ore.

Întreaga durată a examenului va fi supravegheată audio și video, la fel ca la probele originale de bacalaureat și evaluare națională. De asemenea, evaluarea lucrărilor la Simularile Evaluării Naționale 2021 va fi făcută de doi profesori evaluatori. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate, în unitatea de învățământ, președintele comisiei de organizare a simulării examenelor naționale solicită comisiei județene sau a municipiului București nominalizarea unui profesor de specialitate din afara unității de învățământ, se arată în procedura de organizare transmisă pe 8 martie către școli.

Citeste si: Simulare Evaluare Națională 2021. Zi mare pentru elevi: Azi are loc proba scrisă la Limba şi literatura română

Când se afișează rezultatele la simulări[Sursa foto: Unica.ro]

Când se publică rezultatele simulărilor examenelor naționale

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației.

Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

Când vor avea loc Evaluările Naționale pentru clasa a VII-a

Calendarul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, din anul școlar 2020-2021:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

7- 11 iunie 2021- Înscrierea la evaluarea națională

22 iunie 2021- Limba și literatura română, probă scrisă

24 iunie 2021- Matematică, probă scrisă

25 iunie 2021- Limba și literatura maternă, probă scrisă

29 iunie 2021 (până la ora 14:00)- Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

29 iunie 2021 (ora 16:00- ora 19:00)- 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00)- Depunerea contestațiilor

30 iunie – 4 iulie 2021- Soluționarea contestațiilor

4 iulie 2021- Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si