Rezultate simulare Evaluare Națională 2022. Elevii vor primi rezultatele simulărilor în mod individual sau prin dezbateri la nivelul clasei, în ședințe cu părinții, în consiliul profesoral, pentru măsuri de îmbunătățire a performanțelor școlare. 

Simularea pentru examenul de Evaluare Națională 2022 are ca scop familiarizarea elevilor cu ceea ce înseamnă un examen real și îmbunătățirea rezultatelor obţinute de către aceștia până la finalul studiilor gimnaziale. 

Rezultate simulare Evaluarea Naţională 2022. Se trec sau nu notele în catalog?

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

  • 4 aprilie 2022: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 5 aprilie 2022: Matematică – probă scrisă
  • 6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

Afișarea notelor de la simulare nu se face în mod centralizat, așa cum se obișnuiește la examenele naționale, pe portalul edu.ro

al Ministerului Educației. Prezentarea notelor va fi făcută la nivelul școlilor unde a avut loc simularea.

Citeste si: Cum au reacționat elevii la noua structură a anului școlar

„Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, se arată în ordinul ministrului pentru desfășurarea simulărilor, la articolul 6.

Rezultate simulare Evaluare Națională 2022

Calendar Evaluarea Națională 2022

30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională

3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă

17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă

23 iunie 2022 (până la ora 14.00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19.00): Depunerea contestațiilor

24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12.00): Depunerea contestațiilor

24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor

30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Citeste si: Barem Matematică simulare Evaluare Naţională 2022: Rezolvările şi subiectele, publicate pe EDU.ro

Anul trecut, 131.177 de elevi s-au înscris la examenul de Evaluare Națională, mult mai puțin față de 172.532 de elevi cae s-au înscris anul trecut, potrivit statisticilor Ministerului Educației. Totodată, probele scrise din cadrul Evaluării Naționale 2021 au a fost susținute în 3.850

de centre, mult mai puține față de 4.253 de centre în în anul precedent.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Rezultate simulare Evaluare Națională 2022

Regulamentul Evaluării Naţionale 2022

Candidaţilor la  simularea examenului de Evaluare Naţională  li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţelele sociale, pentru comunicare cu alţi candidaţi, asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Citeste si: Edu.ro Barem Matematică Evaluare Naţională 2022: Rezolvările corecte

Încălcarea regulilor va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise, avertizează autoritățile.

Citeste si: Subiecte Matematică simulare Evaluare Naţională 2022

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si