Close sidebar
Close sidebar

Riff-ul piesei ”Stairway To Heaven” a trupei Led Zeppelin, desemnat cel mai bun solo de chitară din toate timpurile

Riff-ul piesei ”Stairway To Heaven” a trupei Led Zeppelin, din cauza căruia doi dintre membrii grupului britanic au fost daţi în judecată la începutul acestui an, a fost desemnat cel mai bun solo de chitară din toate timpurile într-un sondaj realizat de revista Classic Rock, informează contactmusic.com.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Acest solo de chitară, realizat de Jimmy Page în debutul piesei ”Stairway To Heaven”, s-a clasat pe primul loc în topul realizat de revista Classic Rock, la doar câteva luni după ce un tribunal din Statele Unite a decis că riff-ul nu a plagiat un fragment din piesa ”Taurus” a trupei Spirit.

Trupa Led Zeppelin a fost acuzată că a copiat un fragment din cântecul ”Spirit” din 1968, într-un proces iniţiat de Michael Skidmore, reprezentantul fondului care administrează averea chitaristului trupei Spirit, Randy California, care a participat alături de Jimmy Page şi Robert Plant la sfârşitul anilor 1960.



Trupa Led Zeppelin, înfiinţată la Londra, în 1968, i-a avut în componenţă pe chitaristul Jimmy Page, solistul Robert Plant, basistul şi clăparul John Paul Jones şi toboşarul John ”Bonzo” Bonham. Formaţia s-a destrămat după decesul lui John Bonham, în 1980. Considerată una dintre cele mai inovatoare şi influente trupe din istoria muzicii rock, Led Zeppelin a lansat 9 albume de studio şi numeroase compilaţii şi albume live, care au fost vândute în aproximativ 300 de milioane de copii.

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI