Close sidebar
Close sidebar

Risc de cutremure pe 1 ianuarie! Un fenomen rar este asteptat sa se intample la inceputul anului

Luna plina se afla la perigeu, adica in cea mai apropiata distanta de Pamant, in noaptea de 1 spre 2 ianuarie. Distanta la perigeu dintre Pamant si Luna nu este aceeasi, variaza. in cazul nostru este relativ mica, de 356.565 km la ora UTC 21:54, ceea ce inseamna ora Romaniei 23:54, aproape de miezul noptii in noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2018, potrivit rtv.net.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In noaptea de 1 spre 2 ianuarie, va fi Luna Plina, dar pentru ca este a doua dintr-o serie de trei consecutive, a fost supranumita SuperLuna. Va fi cea mai mare din anul 2018, spun astronomii. Seria a inceput cu Luna Plina din 3 decembrie si care se va incheia cu cea din 31 ianuarie, care va da si o eclipsa totala de Luna.

Asta inseamna ca satelitul natural al Pamantului va ajunge la distanta cea mai mica de Terra (perigeu) la ora Romaniei 4.24, cand va fi la distanta de 356.565 km, fata de o distanta medie de doar 384.000 km, potrivit Observatorului Astronomic "Urseanu" din Capitala. Cateva ore mai tarziu va ajunge la faza completa si va aparea mai stralucitor si mai mare cu 10 -14% decat de obicei. Daca cerul este senin se poate vedea din locuri deschise, fara cladiri sau vegetatie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Tot mai mult se vorbeste in ultimul timp despre legatura dintre cutremure si perigeul sau apogeul lunar, ultima speculatie pe aceast subiect fiind legata de cutremurul devastator din Japonia din 11 martie 2011.

Citeste mai mult aici
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI