Pericolul de atentate teroriste este "uriaș" în țările din Uniunea Europeană în perioada Sărbătorilor de iarnă, spune șeful Internelor de la Bruxelles.

Citește și: VIDEO -Explozie uriașă în SUA, în apropiere de Casa Albă, soldată cu câțiva răniți

„Odată cu războiul dintre Israel și Hamas și polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, odată cu sezonul de Sărbători care se apropie, există un risc uriaș de atacuri teroriste în Uniunea Europeană”, a declarat Ylva Johansson înaintea unei reuniuni a miniștrilor UE de interne la Bruxelles.

„Vom pune acum la dispoziție încă 30 de milioane de euro pentru protecția[...] lăcașurilor de cult”, a promis comisarul european.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Avertismentul a venit la câteva zile după ce un islamist radical cunoscut autorităților a înjunghiat mortal un turist germano-filipinez și a rănit alte două persoane cu un ciocan lângă Turnul Eiffel din Paris, sporind vigilența forțelor de ordine și îngrijorarea față de atacurile iminente.

Suspectul, identificat drept Armand Rajabpour-Miyandoab, a jurat credință așa-numitului Stat Islamic într-un videoclip de pe rețelele de socializare, conform Euronews.com.

Amenințarea teroristă, alimentată de războiul din Fâșia Gaza

Miniștrii Afacerilor Interne din Austria, Belgia, Franța, Germania, Spania și Suedia s-au întâlnit marți la Bruxelles pentru a discuta despre amenințarea teroristă, după cum a declarat ministrul german Nancy Faeser.

"Războiul din Gaza și teroarea Hamas exacerbează această situație. Riscul de radicalizare ulterioară a unor atacatori islamiști violenți este mare", a declarat Faeser reporterilor de la Bruxelles.

Citește și: Teroare pe străzile din Paris. O persoană s-a stins din viață, iar alte doua au fost grav rănite, după ce au fost înjunghiaţi şi bătuţi. Teroristul a strigat "Allah Akbar"

„Autoritățile noastre de securitate lucrează foarte strâns împreună”, a adăugat ministrul de Interne de la Berlin.

„În acest moment trebuie să urmărim în mod deosebit amenințările islamiste și să lucrăm împreună cu țările vecine împotriva propagandei islamiste”, a adăugat oficialul german.

atentat paris

Atentat la Paris, cu două zile înainte de Moș Nicolae

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si