Close sidebar
Close sidebar

"Risc uriaș" de atentate teroriste în Europa, în perioada Sărbătorilor de iarnă. Avertisment serios de la Bruxelles

Uniunea Europeană se confruntă cu un „risc uriaș” de atacuri teroriste în perioada vacanței de iarnă, a avertizat marți comisarul european pentru Afaceri interne.

Sorin Negru,

Românii care își petrec vacanța de iarnă în Europa trebuie să fie atenți 

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pericolul de atentate teroriste este "uriaș" în țările din Uniunea Europeană în perioada Sărbătorilor de iarnă, spune șeful Internelor de la Bruxelles.

Citește și: VIDEO -Explozie uriașă în SUA, în apropiere de Casa Albă, soldată cu câțiva răniți

„Odată cu războiul dintre Israel și Hamas și polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, odată cu sezonul de Sărbători care se apropie, există un risc uriaș de atacuri teroriste în Uniunea Europeană”, a declarat Ylva Johansson înaintea unei reuniuni a miniștrilor UE de interne la Bruxelles.

„Vom pune acum la dispoziție încă 30 de milioane de euro pentru protecția[...] lăcașurilor de cult”, a promis comisarul european.

Amenințarea teroristă, alimentată de războiul din Fâșia Gaza

Miniștrii Afacerilor Interne din Austria, Belgia, Franța, Germania, Spania și Suedia s-au întâlnit marți la Bruxelles pentru a discuta despre amenințarea teroristă, după cum a declarat ministrul german Nancy Faeser.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

"Războiul din Gaza și teroarea Hamas exacerbează această situație. Riscul de radicalizare ulterioară a unor atacatori islamiști violenți este mare", a declarat Faeser reporterilor de la Bruxelles.

Citește și: Teroare pe străzile din Paris. O persoană s-a stins din viață, iar alte doua au fost grav rănite, după ce au fost înjunghiaţi şi bătuţi. Teroristul a strigat "Allah Akbar"

„Autoritățile noastre de securitate lucrează foarte strâns împreună”, a adăugat ministrul de Interne de la Berlin.

„În acest moment trebuie să urmărim în mod deosebit amenințările islamiste și să lucrăm împreună cu țările vecine împotriva propagandei islamiste”, a adăugat oficialul german.

Atentat la Paris, cu două zile înainte de Moș Nicolae

[Sursa foto: Twitter]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI