Sportivul Robert Glință a făcut o cursă minunată și a cucerit medalia de aur în proba de 100 m spate la Campionatele Europene de la Budapesta. După cum a transmis Federația română de natație, este prima medalie cucerită de România la un Campionat European de natație pentru seniori, în probele masculine, și cea dintâi după o pauză de 17 ani.

Ultima performanță de acest gen a fost reușită de Camelia Potec în 2004, la Madrid, în proba de 200 m liber, se precizează în comunicatul oficial.

Citeste si: Simona Halep, veste tristă pentru toți fanii săi. S-a retras de la Roland Garros

Camelia Potec: "Momente impresionante, trăiri extraordinare"  

Într-o postare făcută pe Facebook chiar de la Duna Arena din Budapesta, Camelia Potec a Robert Glință a reusit performanța istorică de a câștiga "primul AUR european din istoria Romaniei la masculin". 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Momente impresionante, trairi extraordinare si imnul Romaniei rasunator in marea arena de la Budapesta. Am retrait momentul in care mi s-a cantat immul in 2004 si am adaugat starea de astazi, cand am ascultat imnul pentru performanta lui Robert!", a scris Potec.

Robert Glință, medalie de argint la 50 m spate

Robert Glință nu a reușit doar să obțină prima medalie de aur la o ediție a Campionatelor Europene de seniori, dar în urmă cu două zile, sportivul în vârstă de 24 de ani a cucerit și argintul la

50 m spate, tot la Budapesta.

Citeste si: Tragedie în sportul românesc. Fost campion la Dinamo a murit la doar 23 de ani

Nou record național pentru înotătorul român

Cum a decurs marea finală de la 100 m spate. Joi seara, 20 mai 2021, Robert, care este pregătit de Mugur Tomescu, a înotat cele două lungimi de bazin cu timpul de 52,88 secunde, nou record național.

Medalia de aur obținută de Robert Glinta la doar 24 de ani[Sursa foto: Facebook / Camelia Potec]

Precedenta performanță națională la 100 m spate îi aparținea tot lui, cu timpul de 53,32 secunde, și era stabilită pe 27 mai 2018!

Pe podium, alături de Robert Glință, au mai urcat Hugo Gonzalez de Oliveira (Spania) – 52,90 s, Apostolos Christou (Grecia) și Ndoye Brouard (Franța) – 52,97 s!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si