Reprezentanții companiei au anunțat că vor oferi livrări de alimente comandate online în orașul său de origine, Tallinn, mai târziu în acest an, într-o lansare inițială a roboților Starship, care au aproximativ dimensiunea unei valize.

Citește și: Au creat un robot de succes

„Suntem concentrați pe furnizarea de soluții complete pentru a face transportul local cât mai sustenabil posibil.

Starship oferă un serviciu inteligent şi foarte iubit, care şi-a dovedit valoarea în ultimii cinci ani şi suntem încântați să prezentăm acest serviciu mai multor oameni.”, a declarat Markus Villig, fondatorul şi CEO-ul Bolt, într-un comunicat.

Roboții iau locul oamenilor

Vorbim despre una dintre cele mai apreciate companii tehnologice din Europa, cu o evaluare de 8,4 miliarde de dolari. Și-a făcut un nume, concurând Uber pe pieţele internaționale cheie ale gigantului de transport auto din SUA, în special în Marea Britanie.

De atunci și până acum, compania s-a extins în mai multe alte linii de afaceri, inclusiv livrare online de alimente şi produse alimentare şi scutere electronice.

Citește și: VIDEO- Ameca, cel mai avansat robot din lume

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Roboții vor lua locul, de data aceasta, livratorilor. Oamenii pot comanda mâncarea în mod obișnuit, din aplicații, cum au comandat și până acum. Parteneriatul lui Bolt cu Starship va permite utilizatorilor să-şi primească mâncarea de la roboţi, prin atingerea unui buton.

Odată ce robotul ajunge la uşa clientului, acesta va putea apăsa un buton care îl deschide şi va primi mâncarea sau alimentele.

Se va marca o etapă majoră în atingerea implementării comerciale a tehnologiei pe scară largă.

Reprezentanții companiei au transmis că vor începe livrările în Tallinn în următoarele luni şi apoi să lanseze roboţii pe alte pieţe, la un moment dat.

Citește și: El este bărbatul care s-a îndrăgostit de un avatar, cu toate că avea soție. Acum, Andrew este trist că iubita virtuală îi ignoră avansurile

Starship, cu sediul central în San Francisco şi cofondată de unii dintre fondatorii Skype, operează deja o flotă de roboţi de livrare autonomă în SUA.

În Statele Unite, serviciul este folosit în principal de studenţi în parteneriat cu firma de livrare de alimente Grubhub.

Citește și: Tehnologia 5G- Cum arata viitorul ei in comparatie cu 6G?

Firma are o înţelegere similară în Marea Britanie şi în alte ţări europene cu firma britanică de băcănie Co-op.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si