Recepţionerii virtuali îi ajută pe clienți să se cazeze, să comande un taxi, să cumpere bilete la obiectivele turistice sau chiar să facă rezervare la un restaurant. 

Faceți cunostință cu Ghiță, robotul care îi întâmpină pe oaspeții care ajung la acest hotel de patru stele din Poiana Brașov. Dispozitivul a fost montat la intrare si este un mare ajutor pentru angajați.

Robotul îi întâmpină pe turiști

”Este colegul nostru Ghiță. După cum l-ați și auzit se și prezintă. În această perioadă de restricții el ne ajută cu luarea temperaturii. Este un punct de atracție pentru oaspeții noștri pentru că răspunde absolut la orice întrebare ”, spune Andreea Florea, șef recepție.

Citeste si: Tehnologia a luat cu asalt Israelul. Un lanț de restaurante a vândut burgeri preparați de un robot

Pe lângă faptul că este un ajutor binevenit pentru turiștii care au nevoie de informații, robotul este și preferatul copiilor:

- Îmi place de robot.
- De ce?
- Fiindcă face de fiecare dată ochii inimioară

Citeste si: VIDEO| Roboții livratori de mâncare fac senzație pe străzile din lume

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Robotul are un coleg și la un hotel boutique din centrul Brașovului. Se numeste Lara și înlocuiește cu brio un recepționer. Cel mai des turiștii folosesc robotul pentru formalitățile de check-in.  

Daniel, un turist din Elveția a fost întâmpinat de Lara chiar în momentul în care s-a cazat la hotel:

”Ieri seară am ajuns, nu era niciun portar aici și a fost ușor să intrăm în hotel și fără ca recepția să fie deschisă am făcut check-in-ul rapid și simplu.

Poți să vii, poți să pleci, totul este orientat înspre client”.

Citeste si: VIDEO- Muntele, rai și iad pentru turiști. Cozi infernale în stațiuni, scandaluri și nervi întinși la maxim

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Roboții înlocuiesc recepționerii. Cine îi întâmpină pe turiști în acest hotel din Poiana Brașov?

Roboții înlocuiesc recepționerii. Cine îi întâmpină pe turiști în acest hotel din Poiana Brașov?

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

O soluție eficientă pentru viitorul afacerilor

Pentru că personalul calificat e tot mai greu de găsit, robotul este o soluție perfectă la criza forței de muncă.

”Ospitalitatea a pierdut în anii aceștia de pandemie peste 30% din efectivul personalului angajat și din cauza pandemiei și pentru că și-au găsit în alte zone locuri de muncă”, spune Cristian Macedonschi, administrator hotel.

Citeste si: VIDEO- Brașov, destinație europeană de top. Turist străin: ”Este un oraș frumos. Natura este superbă”

Pentru moment, Lara vorbește cu turiștii în română și engleză, dar în viitor va învăța și alte limbi. În viitor, astfel de sisteme inteligente ar putea să aducă economii de până la 60% din cheltuielile cu resursa umană. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si