Universitatea Harvard a dezvăluit strategia sa de a încorpora inteligența artificială pentru a preda cursuri, aventurându-se mai adânc în acest teritoriu neexplorat, care a crescut exponențial și a modificat cursul tehnologiei în ultimele câteva luni.

Citește și: Cu cât cresc salariile profesorilor după grevă? Cât vor câștiga cadrele didactice?

Profesorul David Malan, coordonatorul cursului, a definit decizia ca fiind o „evoluție” a „tradiției”, potrivit Fox News.

Deși ideea sună inedit și incitant, Martin Rand, co-fondator și CEO al PactumAI, a avertizat conducerea instituției de învățământ să se ferească de „pericole”.

educatie Harvard University și predarea cu roboți AI

Harvard University și predarea cu roboți AI

"Roboții pot duce spre mediocritate"

Unul dintre pericolele principale este că roboții se bazează pe modele statistice.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Inteligența artificială va veni cu cele mai probabile răspunsuri și probabilitatea mare poate însemna și mediocritate. Așa că profesorii trebuie să fie acolo pentru a oferi lucrurile excepționale și cred că Harvard a luat decizia  corectă atunci când a stabilit ca această tehnologie să fie folosită doar pentru cursurile introductive”, a spus Rand.

În ciuda potențialelor dezavantaje, dezvoltarea are un avantaj și ar putea ajuta la „crearea dezvoltării” și la încurajarea inovației și educației în continuare, a completat CEO-ul PactumAI.

Ce curs va presa robotul experimental

Potrivit ziarului universității, The Harvard Crimson, profesorul Malan a declarat că folosirea chatbot-ului AI pentru a preda nivelul introductiv al cursului de codare are ca obiectiv istoric să dezvăluie un nou software în programarea sa, iar robotul „CS50 [Computer Science 50]” este un alt mod de a face acest lucru.

„Sperăm că prin AI putem să aproximăm un raport profesor:elev de 1:1 pentru fiecare elev din CS50, oferindu-le instrumente bazate pe software și care le pot sprijini învățarea 24/7, într-un ritm și într-un stil

individual”, a spus inițiatorul proiectului pentru The Crimson.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Chatbot-ul A.I. va ajuta studenții să găsească erori în codificare, va oferi răspunsuri la întrebări, feedback și îi va ajuta să învețe mai multe despre procesul de codificare în alte moduri.

"Progresele în inteligența artificială îi va face pe unii studenți leneși"

David Malan a mai explicat că, deși botul va avea capabilități de a răspunde la întrebări, răspunsurile sale pot fi revizuite de personalul uman.

El a explicat, de asemenea, că scopul robotului este de a ajuta studenții ghidându-i prin procesul de învățare, în loc să răspundă direct la întrebări pentru ei.

Progresele în inteligența artificială, în special în educație, au generat îngrijorări că AI ar putea determina studenții să devină mai leneși și din ce în ce mai dependenți de tehnologie pentru răspunsuri și lucrări. Studenții au început deja să folosească ChatGPT pentru a-și face proiectele în ultimele luni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si