Un accident neobișnuit cu un robot industrial a dus la moartea unui angajat de 40 de ani de la o companie din domeniul agriculturii, după cum a raportat presa internațională.

Bărbatul a intrat în hala respectivă pentru a inspecta un robot conceput pentru ridicarea și transferul cutiilor pe paleți.

În mod tragic, robotul nu a reușit să-l deosebească de o cutie de legume, ceea ce a dus la un accident înfiorător, conform BBC News.

Citește și: VIDEO- Roboții vor munci pe câmp. Festivalul INDAGRA, raiul noilor tehnologii pentru agricultori

Robotul industrial l-a prins pe angajat și i-a apăsat corpul de o bandă transportoare, provocându-i răni grave care au dus în cele din urmă la deces.

"Robotul ucigaș", o eroare de sortare?

Programat inițial pentru 6 noiembrie, testul tehnic a fost amânat cu două zile din cauza unor probleme cu senzorii robotului.

Testul a avut un final trafic, în cele din urmă. În ciuda asistenței medicale imediate, bărbatul nu a putut fi salvat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În urma incidentului, Donggoseong Export Agricultural Complex, proprietarul fabricii, a cerut implementarea unui sistem „precis și sigur” pentru a preveni astfel de tragedii pe viitor.

„Roboții au o percepție limitată și, prin urmare, o conștientizare limitată a ceea ce se întâmplă în jurul lor”, a declarat Christopher Atkeson, expert în robotică la Universitatea Carnegie Mellon, pentru MailOnline.

Incident mortal cu roboți

Val de accidente mortale cu roboți

Acest incident neliniștitor ridică întrebări importante cu privire la siguranța roboticii din ce în ce mai avansate, reluând îngrijorările exprimate de mai mulți vizionari sau IT-iști cu privire la potențialele riscuri prezentate de mașinile autonome.

La începutul lunii mai, tot în Coreea de Sud, un bărbat a suferit răni grave după ce a fost prins de un robot în timp ce lucra la o fabrică de piese auto.

Cel puțin 41 de persoane au fost ucise de roboți industriali în SUA între 1992 și 2017, potrivit unui studiu publicat de American Journal of Industrial Medicine.

Roboții staționari au fost responsabili pentru 83% dintre incidentele fatale.

Citește și: VIDEO- Inteligența artificială continuă să se dezvoltă în lume. Roboții au ajuns să gătească risotto, paste sau burgeri

„Multe dintre aceste incidente șocante au avut loc în timp ce întreținerea era efectuată pe un robot”, a constatat studiul.

Primul incident de acest tip a avut loc în 2015, când un muncitor de 22 de ani dintr-o fabrică germană Volkswagen a fost ucis de un robot industrial.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si