Rodia. Ce este rodia?

Rodia, cunoscută şi sub denumirea de"fructul dragostei" sau "fructul vieţii", conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde.

Este o sursă importantă de vitamina C (un antioxidant natural), magneziu, potasiu şi cupr. Pe măsură ce studiile continuă să descopere tot mai multe beneficii pentru sănătate, devine tot mai clar de ce rodiile sunt atât de apreciate pentru propietăţile lor extraordinare.

Iată 5 moduri în care rodiile îţi pot îmbunătăţi starea de sănătate.

Citeste si: Macrou prăjit. Adevărul pe care trebuie neapărat să îl afli

Rodia

Rodia. Beneficii

1. Rodia este o susă extraordinară de antioxidanţi puternici

Rodiile conţin antocianine şi flavonoizi care le dau culoare roşu intens  şi luptă împotriva aterosclerozei, o cauză a bolilor de inimă. Punicalagina, un antioxidant foarte puternic este responsabilă de jumătate dintre efectele antioxidante ale rodiei. Pe lânge efecte antioxidante, antocianinele au efecte analgezice, iar punicalagina are propietăţi citotoxice.

2. Susţin un organism sănătos

Se tot vorbeşte despre super alimente, dar şi super-fructele sunt în vogă (în aceeaşi categorie intră fructele de goji sau acai), rodia fiind unul dintre cele mai bogate în antioxidanţi şi elemente antiinflamatoare, care susţin un organism sănătos.

Studiile arată că persoanele care mănâncă rodii sau iau un supliment pe bază de extract de rodie prezintă un nivel scăzut al 8 – Oxo – DG, un compus biochimic eliberat în urma procesului de oxidare (baza îmbătrânirii şi degradării ţesuturilor).

Persoanele care prezintă un nivel ridicat al acestui biomarker suferă des de slăbiciune musculară, problem ale ficatului, îmbătrânirea premature a pielii şi încetinirea funcţiilor creierului. Cu cât nivelul acestui biomarker este mai scăzut, cu atât celulele şi ţesuturile sunt mai sănătoase.

Citeste si: Shaorma facuta in casa: cum o faci ca sa iasa mai buna si mai sanatoasa decat la shaormerie

3. Ține la distanţă bolile de inimă

Punicalagina are un rol direct în ceea ce priveşte sănătatea inimii şi a sistemului vascular deoarece previne depunerile de pe artere. Un studiu a arătat că persoanele care au băut 30 de ml de suc de rodie zilnic timp de un an de zile au înregistrat scăderi ale tensiunii arteriale cu 12%, în timp ce de aterom s-a redus cu până la 50%. De asemenea, rodiile cresc nivelul colesterolului bun (HDL) şi îl reduc pe cel rău (LDL). Consumul constant de rodie împiedică depunerile de colesterol de pe artere.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

4. Protejează împotriva formării de produşi de glicare avansată (AGE)

Produşii de glicare avansată (AGE) se formează când glucoza se intersectează cu proteinele, cauzând întărirea acestora. Astfel, se formează ridurile. Daunele cauzate de AGE nu sunt doar de natură cosmetică. Aceştia au un rol important şi în apariţia unor boli precum diabetul de tip 2, Alzheimer, cataractă, leziuni renale sau boli de inimă. Nenumărate studii susţin că rodiile sunt un mod natural de prevenţie împotriva acestor boli.

5. Îmbunătăţesc starea de spirit

Studiile arată că rodiile sunt de ajutor nu numai la nivel celular, ci şi în ceea ce priveşte sănătatea emoţionala şi mintală. Persoanele care au consumat în mod constat suc de rodii şi-au îmbunătăţit starea de spirit, iar stările de anxietate s-au ameliorat.

Citeste si: Măslinele verzi. Ce au în interior. Mulți le consumă fără a ști asta!

Rodia

Rodia. Cum introduci rodia în dieta ta zilnică?

Seminţele de rodie sunt o gustare delicioasă şi hrănitoare, în timp ce sucul de rodie este o sursă grozavă de antioxidanţi şi nutrienţi, fără fibre. Poate fi consumată ca atare, sub formă de suc, smoothie sau încorporat în alt piure de fructe. Extractul de rodie din suplimente oferă o doză concentrată de antioxidanţi,  de multe ori în combinaţie cu alte plante.

Rodia. Cum alegem rodia?

După ce este culeasă, rodia nu se mai coace. Aşa că, o rodie coaptă o recunoaşteţi după culoare. Aceasta trebuie să fie roşu-purpuriu, coaja trebuie să fie fără zgârieturi. Fructul poate fi păstrat în aceleaşi condiţii ca şi merele.

Citeste si: Adevărul teribil despre combinația CAFEA cu LAPTE! Acum s-a aflat

Rodia

Rodia. Beneficii ale sucului de rodie

Consumarea sucului de rodie poate avea un impact foarte mare asupra sănătăţii tale, îmbunătăţind activitatea aparatului cardio-vascular şi reducând riscul de inflamaţii sau cancer.

Studiile de laborator au arătat că proprietăţiile acestui suc pot îmbunătăţii considerabil sănătatea inimii, păstrând flexibilitatea arterelor principale şi reducând inflamaţiile la nivelul vaselor de sânge şi prevenind acumularea plăcii bacteriene.

Alte studii arată că sucul de rodie poate chiar să inducă apoptoza – proces prin care celulele canceroase se auto-distrug.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Tot sucul de rodie, luptă şi împotriva sindromului metabolic – o combinaţie de afecţiuni medicale care creşte riscul de a dezvolta boli cardiovasculare şi diabet. Cercetările au scos la iveală că rodiile ajută la reglarea glicemiei şi luptă împotriva inflamaţiei şi a altor factori asociaţi sindromului metabolic.

De asemenea, tot datorită conţinutului uriaş de antioxidanţi, o  doză zilnică de rodie poate încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului.

Fiind  bogate în polifenoli, susbstanţe care pot anihila procesul biochimic asociat alergiilor, rodiile luptă şi împotriva acestor neplăceri, provocate de substanţe din aer sau de anumite tipuri de alimente.

Rodia. Beneficiile sucului de rodie pentru bărbaţi

Băieţi! Pentru „o seară pe cinste” apelaţi la...sucul de rodie!

Da, este adevărat! Cercetările arată că acest suc-minune acţionează ca Viagra naturală! Un studiu cu privire la efectele pe termen lung ale sucului de rodie realizat în 2005, a arătat că disfuncţia erectilă este strâns legată de radicalii liberi. Sucul de rodie, bogat în antioxidanţi luptă împotriva acestora şi, prin urmare, împotriva acestei disfuncţii erectile.

De asemenea, studiile au arătat că un pahar de suc de rodie pe zi poate încetini drastic dezvoltarea cancerului de prostată.

Citeste si: Hrișca, alimentul care te ajută să slăbești 10 kilograme. Dieta cu hrișcă

Rodia

Rodia. Beneficiile sucului de rodie pentru femei

Are un efect pozitiv în cazul femeilor însărcinate, fiind o sursă bogată de vitamine şi minerale, incusiv acid folic, care este o componentă vitală a dietei în timpul sarcinii! Proprietăţiile anti-inflamatorii ajută, de asemenea, la păstrarea unei circulaţii bune a sângelui, care ajută la dezvoltarea sănătoasă a bebeluşului. Totodată, conţinutul de potasiu din rodie, ajută la calmarea durerilor de picioare cu care se confruntă majoritatea femeilor însărcinate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si