Close sidebar
Close sidebar

Român de 32 de ani, arestat la Bacău după ce a dat jafuri de 1 milion de euro în Franța

Un bărbat de 32 de ani a fost arestat vineri la Bacău după ce a dat jafuri de 1 milion de euro în Franța. Autoritățile judiciare franceze l-au acuzat de un număr total de 110 infracțiuni de furt, respectiv 500 de catalizatoare, cu un prejudiciu total evaluat la mai mult de un milion de euro.

Sorin Negru,

Perchezitii în județul Bacău

[Sursa foto: bacau.net]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu luptători pentru acţiuni speciale şi criminalişti, au efectuat vineri două perchez iţii domiciliare, în localitatea Gârleni.

Citește și: Doi români au ajuns în spatele gratiilor după ce au fost prinși la furat de catalizatoare. Cu cât vindeau o singură piesă în Spania

Motivul: punerea în executare a unui mandat european de arestare într-un caz de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani, fapte comise în Franţa.

La una dintre locațiile percheziționate, a fost identificat un bărbat de 32 de ani, bănuit de comiterea faptelor și posesor al mandatului european de arestare.

Care sunt acuzațiile aduse de polițiștii din Franța

Autoritățile judiciare franceze efectuează cercetări cu privire la faptul că, în noaptea de 23/24.11.2019, pe raza unei localități franceze, ar fi fost comis un furt de 55 de catalizatoare auto în dauna unei întreprinderi, specializată în amenajarea de vehicule.

Până în prezent autoritățile judiciare din Franța au identificat un număr total de 110 infracțiuni de furt, ce reprezintă circa 500 de catalizatoare, cu un prejudiciu total evaluat la mai mult de un milion de euro.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Bănuitul a fost condus la sediul I.P.J. Bacău, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis pe numele lui.

Potrivit Bacau.net, cu ocazia efectuării celei de-a doua percheziții domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă ce prezintă interes pentru prezenta cauză.

Caz similar în Spania. Doi români au ajuns în spatele gratiilor după ce au fost prinși la furat de catalizatoare

Polițiștii spanioli au destructurat o banda de hoți formată din patru persoane, dintre care doi români, chiar în momentul în care se pregătea să acționeze în interiorul unei parcări.

Orașul spaniol Zaragoza se confrunta cu un val de furturi de catalizatoare, în special la modelele Toyota.

Oamenii legii erau pe urmele infractorilor de ceva timp, iar joi, 12 ianuarie 2023, au reușit să-i prindă.

Mai exact, polițiștii au arestat o femeie și trei bărbați chiar în momentul în care se pregăteau să acționeze în interiorul unei parcări din cartierul Las Fuentes, potrivit   jurnaliștilor locali.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Doi dintre indivizii arestați, cu vârste cuprinse între 35 și 19 ani și de origine română, figurau în evidențele poliției pentru fapte similare.

Chiar de la începutul acestui an a existat un val de furturi de catalizatoare, un dispozitiv obligatoriu care se află sub caroseria vehiculului și care are rolul de a reduce emisiile de gaze.

Atunci când au loc aceste furturi, vehiculele nu pornesc, iar înlocuirea acestora costă de obicei   "în jur de 2.000 de euro" cu toate că este acoperită de o asigurare completă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI