Close sidebar
Close sidebar

Romanca de 16 ani elogiata de criticii romani. Adolescenta din Pitesti a publicat doua romane: „Se citeste cu sufletul la gura"

Diana Andreea Ilie, o adolescenta de 16 ani din Pitesti, este autoarea a doua romane: Cealalta acasa“ şi „Zbor prin lucarna sparta“.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Diana Andreea este o eleva de exceptie: are 10 pe line si a obtinut de trei ori premiul special la Olimpiada nationala de limba si literatura romana. In plus a mai obtinut peste 50 de premii, mentiuni şi medalii la concursuri nationale şi judetene de literatura, lingvistica, lectura, limbi straine, biologie, pictura şi altele. A fost prezenta la şase sesiuni de comunicari ştiintifice, cu participare internationala.

„Mi-am format condeiul pregatindu-ma atat pentru olimpiada, cat şi pentru alte concursuri nationale de limba romana, cum ar fi Concursul transcurricular «Ionel Teodoreanu» sau «Un condei numit fair-play». De fiecare data m-am intors cu premii, iar asta mi-a dat aripi sa-mi perfectionez arta scrisului. Astfel, in spatele celor doua romane scrise stau sute de ore de munca, de incercari, de cautari, şi tot atata pasiune pentru scris şi pentru literatura in general“, spune tanara scriitoare pentru adevarul.ro.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

A publicat primul roman in 2015, dupa ce l-a scris intr-un timp foarte scurt: in vacanta de vara. Prima carte este legata de concursurile la care participa.

Acest roman se citeşte cu sufletul la gura, are o intriga destul de simpla, dar cu trimiteri absolut uluitoare construite pe simplitate.

M-ar bucura ca mesajul acestei carti sa-i impulsioneze pe colegii ei“, spune Calin Vlasie, directorul general al Editurii Paralela 45, cel care i-a remarcat talentul tinerei. Al doilea doilea roman, „Zbor prin lucarna sparta”, reda viata copiilor fara casa si fara familie.

Povestea integrala a Dianei pe adevarul.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI