Ministerul Afacerilor Externe a transmis, miercuri, în urma unei solicitări a News.ro, că, din cauza evenimentelor meteorologice care afectează Grecia , Consulatul General al României la Salonic a fost notificat pe telefonul de urgenţă cu privire la situaţia unui grup de cetăţeni români blocaţi pe un feribot pe ruta Skiathos-Volos.

Români blocați pe un feribot din Grecia din cauza inundațiilor

„În acest context, reprezentanţii oficiului consular au efectuat demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la situaţia persoanelor afectate. Potrivit datelor obţinute de către oficiul consular român de la autorităţile locale, din cauza fenomenelor meteorologice care afectează insula Volos, autorităţile elene implicate în gestionarea acestei situaţii au decis amânarea debarcării persoanelor aflate pe feribot până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice în zona de debarcare”, transmite MAE.

Citește și: VIDEO- Mort în viiturile catastrofale din Grecia. Vremea rea face ravagii și în Spania și Bulgaria, în timp ce Anglia și Franța supraviețuiesc sub o cupolă de foc

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În același timp, MAE a informat că Ambasada României la Atena se află în contact cu mai mulți cetățeni români în unități hoteliere de pe teritoriul Greciei din cauza inundațiilor care afectează zonele în care se află aceste unități hoteliere. În urma convorbirilor cu românii, reprezentanții ambasadei au evidențiat necesitatea ca aceștia să urmărească și să respecte anunțurile și recomandările autorităților locale.

Ambasada României la Atena, în contact cu cetățenii români aflați în Grecia

Potrivit aceleiași surse, MAE a mai menționat că  reprezentanţii Ambasadelor României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic urmăresc situaţia în continuare şi se află în contact permanent cu cetăţeni români aflaţi într-o situaţie deosebită şi cu autorităţile locale competente, şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor.  

În același timp, Ministerul Afacerilor Externe transmite că la nivelul Ambasadei României la Sofia nu au existat încă solicitări de asistență consulară în legătură cu inundațiile care afectează Republica Bulgaria.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Minoră cu cetățenie greacă, dispărută în Germania și găsită în România

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879, Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088 şi Ambasadei României la Sofia : +359 2 9733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De

asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numerele de telefon de urgenţă ale misiunilor diplomatice: Ambasada României la Atena : +30 6978996222, Consulatul General al României la Salonic : +30 6906 479076 şi Ambasada României la Sofia : +359 879 440 758.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si