Close sidebar
Close sidebar

Cum se simt cei 38.807 de români vaccinați în ultimele 24 de ore. Câți au avut reacții adverse

Peste 38 de mii de români s-au vaccinat împotriva coronavirus. 4.945 de persoane s-au vaccinat cu vaccin Moderna. S-au înregistrat și 47 de reacţii adverse, toate la persoanele vaccinate cu antidotul Pfizer.

Georgiana Balaban,

Vaccinarea anti coronavirus. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Comitetul de coordonare a a vaccinării a transmis, marţi, că 38.807 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, 4.945 cu vaccin Moderna. În acelaşi interval s-au înregistrat 47 de reacţii adverse, toate la persoane vaccinate cu vaccinul Pfizer.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 33.862 cu vaccin Pfizer şi 4.945 persoane cu vaccin Moderna.
Pentru un număr de 32.927 persoane a fost efectuat rapelul, doar 5.880 de persoane primind prima doză de vaccin.

Citeste si: A opta tranșă de vaccinuri anti-COVID Pfizer nu a ajuns în România. Zborul a fost anulat

În acelaşi interval s-au raportat 47 de reacţii adverse, fiind vorba despre reacţii generale, toate la persoane vaccinate cu vaccinul Pfizer.



De la debutul campaniei naţionale de vaccinare au fost imunizate 930.155 persoane.

Caz neașteptat în Gorj. Un bărbat a fost vaccinat la rapel cu Moderna în loc de Pfizer

Un bărbat din judeţul Gorj a fost vaccinat la rapel cu serul Moderna, deşi ar fi trebui imunizat cu Pfizer. Acesta a intrat în cabinetul unde se făceau vaccinurile cu Moderna, asistenta l-ar fi întrebat dacă este la prima doză, el a confirmat, dându-şi seama de eroare după ce a primit adeverinţa de vaccinare pe care era scris numele vaccinului cu care fusese imunizat.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Citeste si: Două noi reacţii adverse la vaccinul anti-COVID-19

Român vaccinat greșit în Gorj. [Sursa foto: PixaBay]

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Gorj, Narcis Stoian, a declarat, pentru Agenţia de presă News.ro, că un bărbat şi soţia lui s-au prezentat, marţi, la centrul de vaccinare amenajat în cadrul Stadionului Municipal din Târgu Jiu, unde erau programaţi pentru doza de rapel cu vaccinul Pfizer.

Citeste si: O parte dintre vaccinurile Pfizer/BioNTech, întârziate din cauza condițiilor meteo, sosesc luni seară în România. Restul vor ajunge marți

Cei doi au făcut triajul epidemiologic, apoi au fost îndrumaţi către punctul de vaccinare. Femeia a intrat în cabinetul unde se făcea vaccinul Pfizer, iar bărbatul a intrat într-un cabinet alăturat, pe care scrie Moderna.

Directorul DSP Gorj a afirmat că asistenta care l-a vaccinat l-a întrebat dacă se află la prima doză de vaccin, lucru pe care bărbatul l-a confirmat. Ulterior, după ce a fost imunizat, el a primit adeverinţa de vaccinare şi a observat că acolo scria că fusese vaccinat cu Moderna.

Citeste si: Se opreşte vaccinarea cu AstraZeneca în Africa de Sud!

Autorităţile din Gorj fac cercetări pentru a lămuri împrejurările exacte în care s-a petrecut această situaţie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI