Close sidebar
Close sidebar

România, amenințată de Rusia. Decolarea avioanelor F-16 de pe teritoriul României „va fi considerată de Moscova drept participare la conflictul din Ucraina şi va obliga Rusia să ia măsuri adecvate”

Miercuri, 13 decembrie, Ambasada Federaţiei Ruse în România a transmis „poziţia Federaţiei Ruse cu privire la avioanele F-16 transferate Ucrainei de către NATO”, prin intermediul rețelelor de socializare.

Alexandra Bercea,

România, amenințată de Rusia


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

România este amenințată de Moscova. În situația în care Ucraina folosește avioane F-16, care vor decola pe teritoriul țării, vor exista consecințe.

Care este mesajul transmis de Federația Rusă?

Federația Rusă a transmis un mesaj pe rețelele de socializare:

 „Ținând cont de distrugerea unei părţi semnificative a infrastructurii aerodromurilor de pe teritoriul Ucrainei, există o mare probabilitate că avioanele tactice de luptă F-16 transferate forţelor armate ucrainene de către statele membre NATO vor efectua zboruri din bazele aeriene din Polonia, Slovacia şi România”, a

declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, în urmă cu câteva zile.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova

De asemenea, miercuri, în cadrul unei ședințe plenare a OSCE, șeful delegației ruse la Viena pentru securitatea militară şi controlul armelor, Konstantin Gavrilov, a declarat că Rusia avertizează cu fermitate că „utilizarea avioanelor tactice de luptă F-16 de pe teritoriul statelor menţionate mai sus va fi considerată de Moscova drept participare a acestor ţări la conflictul din Ucraina şi va obliga Rusia să ia măsuri adecvate”.

 

Citește și: Reacția Ministerului Afacerilor Externe, după ce Rusia a luat decizia de a încheia consulatul României din Rostov-pe-Don. ,,Partea română nu a fost încă notificată oficial cu privire la această decizie”

România a inaugurat un centru european de instruire pentru pilotarea aeronavelor F-16

Mai mult decât atât, în urmă cu o lună, România a inaugurat la Baza Aeriană 86 Fetești un centru european de instruire pentru pilotarea aeronavelor F-16. 

Citește și: VIDEO. Atac masiv al Rusiei asupra Kievului. Cel puțin 6 copii au fost răniți, mai multe clădiri și un spital avariate

Piloții români se vor putea pregăti aici în scopul operării aeronavelor F-16, care vor intra în dotarea Forţelor Aeriene ale României, dar şi piloţi din aviaţii aliate şi partenere, inclusiv din Ucraina, potrivit Antena3.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI