Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - România, atractivă în ochii străinilor

În timp ce tot mai mulți români preferă să își petreacă concediile peste granițe, țara noastră reprezintă o atracție din ce în ce mai mare pentru turiștii străini. Fie că sunt atrași de peisajele de poveste din zonele montane sau de agitația Capitalei, străinii au început să viziteze tot mai des România.

Redactia Stirile Kanal D,

România, atractivă în ochii străinilor

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

În timp ce tot mai mulți români preferă să își petreacă concediile peste granițe, țara noastră reprezintă o atracție din ce în ce mai mare pentru turiștii străini.

Citește și: VIDEO- Planurile de vacanță ale vedetelor. Ce destinații vor alege în această vară

Mădălina Bichir, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

„Turiștii străini, dar și turiștii autohtoni sunt tot mai fascinați de România și vizitează în număr din ce în ce mai mare țara noastră. Iar asta se vede în primul rând în datele înregistrate la Institutul Național de Statistică.

Numai în luna mai a acestui an, pe tot cuprinsul țării s-au cazat peste un milion de vizitatori. Adică cu 13% mai mulți față de aceeași lună anului trecut. Iar în topul preferințelor acestora a fost Capitala, unde au venit peste 700.000 de turiști, urmată de Brașov și de Cluj.

Când vine vorba despre timpul petrecut pe teritoriul țării noastre, acesta variază: media este de 1,8 zile de cazare pentru turiștii români și 2,3 nopți pentru turiștii străini.

Conform acelorași date statistice numărul vizitatorilor străini care au venit în România a crescut simțitor în primele cinci luni ale anului 2023. A ajuns să fie cu aproape 50% mai mare decât numărul celor veniți în aceeași perioadă a anului trecut. Cei peste 730.000 de turiști străini care ne-au trecut pragul au venit din Italia, Germania, Israel și Statele Unite ale Americii.

Însă nici românii nu au fost mai puțin plimbăreți.

Cei mai mulți au ales concedii în străinătate, iar cifrele sunt mai mari decât cele ale anului trecut. Spre exemplu, în primele cinci luni ale acestui an, numărul românilor care au ales vacanțe peste hotare este de peste 7 milioane. Cu 20% mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut.”, transmite Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI