Close sidebar
Close sidebar

România este ameninţată de mai multe epidemii! Mai scapă vreun animal din ţară neatins de boală? Iată ce spun specialiştii!

Romania este amenintata de alte trei noi epidemii ale animalelor. Pe langa lupta cu pesta porcina si screpia, tara noastra este inconjurata de pericolul gripei aviare, al pestei rumegatoarelor mici si al dermatozei nodulare, care se manifesta la bovine. Specialistii trag un semnal de alarma

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ramasi fara porci in gospodarii, crescatorii de animale din judetul Bihor primesc inca o veste proasta. In zadar au fost despagubiti. Deocamdata nu isi vor putea repopula fermele. Virusul extrem de contagios afecteaza mistretii din padurile de la granita cu Ungaria.

Aceasta gospodina din comuna Olosig a ramas fara cei 23 de porci din gospodarie. Ca sa aiba totusi ce pune pe masa de Craciun, femeia a sacrificat doi godaci infestati cu pesta si a pus la congelator 110 de kilograme de carne.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Aproape 1500 de animale sacrificate, 14 localitati, 44 de focare, 112 exploatatii si despagubiri de aproape 950.000 de lei. Este bilantul sumbru pe care inspectorii sanitar-veterinari l-au facut doar in judetul Bihor. Ca sa vada daca pericolul a trecut, autoritatile au adus in zonele afectate sase porci santinela.

Porcii santinela sunt deocamadata in perioada de carantina. Daca timp de 45 de zile godacii nu vor fi afectati de virus, localnicii vor putea sa-si repopuleze gospodariile.

Reprezentantii ANSVSA avertizeaza ca inca pandesc pericole mari pentru crescatorii de animale din Romania. Trei boli care fac ravagii in tarile vecine risca sa ajunga si la noi: gripa aviara, pesta rumegatoarelor mici si mononucleoza, o boala de piele a bovinelor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI