De Ziua Mărțișorului ar urma să fie organizate manifestări educative, culturale și artistice, după cum scrie în propunerea legislativă. Toate evenimentele trebuie să respecte culorile tematice: alb și roșu.

Citeste si: Sâmbăta ar putea deveni zi lucrătoare în România

„Toată lumea respectă tradiția, e bine să îi dăm și o formă juridică, astfel încât toate administrațiile locale să poată sărbători în condiții normale această zi.

Fiecare comunitate, dincolo de mărțișorul tradițional, va decide ce fel de manifestări trebuie să organizeze. Nu vor mai trebui sa facă tot felul de artificii primarii când vor oferi un mărțișor cetățenilor”, a explicat pentru Digi24 Adrian Solomon, deputat PSD.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Românii, mai săraci după concediile din vară

„De 1 Martie, făceam un mărțișor din ață albă și roșie, îl împleteam, îl puneam la gât și pe 9 martie, de Mucenici, îl dădeam jos și îl puneam pe un pom înflorit ca să ne meargă bine”, povestește o femeie păstratoare a tradițiilor.

Inițiatorii mai spun că Ziua națională a Mărțișorului va promova obiceiurile asociate cu ziua de 1 Martie.

Însă România are obligația de a face acest lucru încă din 2017.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si