Piața Decebal a reprezentat un punct al aglomerației de sărbători. Pregătiți de cumpărături și de respectarea tradițiilor de Revelion, românii s-au înghesuit să cumpere diferite specii de pește.

Ce specie de pește preferă românii?

Cei mai mulți clienți din Piața Decebal s-au înghesuit la păstrăvi, în ultimele zile înainte de Anul Nou. Magazinul din piață a fost asaltat de cumpărători, așa că, acum, se așteaptă primirea unui alt stoc de pește de la Făgăraș.

Păstrăvăria din Piața Decebal a vândut, până la orele prânzului, aproximativ 600 de kilograme de pește. Prețul kilogramului de păstrăv este de 33 de lei, în comparație cu anul trecut, când a fost 30 de lei. Păstrăvii de Făgăraș au avut un preț ușor diferit, adică, kilogramul s-a vândut cu 34 de lei.

În același magazin, se găsesc și alte specii de pește. Kilogramul de crap este 30 de lei, iar cel de fitofag s-a vândut cu 20 de lei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Românii preferă peștele viu pentru că au garanția că este proaspăt.

Citește și: Meniu Revelion 2023: Alimentul care nu trebuie să ne lipsească de pe masa de Anul Nou

Goana după pește în toată țara

Nici în Mureș pescăriile nu au rămas goale. Pe Valea Gurghiului, clienții au dat iama în pescării. Românii cumpără pește proaspăt pentru seara de Revelion, pentru a respecta tradiția de a avea noroc și a trece fără probleme în noul an.

Păstrăvul a fost la mare căutare și pe Valea Gurghiului, dar, vânzătorii au și o rețetă proprie: o variantă conservată în ulei de floarea soarelui sau în sos de roşii.

Citește și: Rețete pentru Revelion 2023: Idei de preparate speciale pentru noaptea dintre ani

De ce se mănâncă pește de Revelion?

Românii sunt fani ai tradițiilor străbune, și de aceea preferă să aibă și pește la masa dintre ani, alături de alte preparate. Printre alte obiceiuri, peștele pe masa de Revelion aduce noroc, și, conform tradiției, românii îl cumpără și îl consumă ca să „să alunece ca peștele prin apă”, adică să se ferească de toate necazurile din viață și să le depășească cu ușurință.

Citește și: Tradiții de Revelion cu orice preț


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si