Familiile din România dau cei mai mulți bani pe alimente și băuturi non-alcoolice din Europa: aproape 25% din venituri. Din 1.000 de lei, 250 de lei se duc pe mâncare și băuturi nealcoolice.

România a înregistrat cele mai mari cheltuieli pentru alimente 

Gospodăriile din UE au cheltuit peste 1,035 miliarde de euro pentru hrană și băuturi nealcoolice. Aceasta reprezintă o pondere de 14,3% din totalul cheltuielilor gospodăriilor.

Citește și: Jaf într-o sală de jocuri de noroc din Craiova: un bărbat a furat caseta de bani a unui aparat tip slot machine

Potrivit datelor Eurostat, cele mai mari ponderi pentru cheltuielile cu „Alimente și băuturi nealcoolice” au fost înregistrate în România (24,8%), Lituania (20,4%), Bulgaria (20,1%), Estonia (19,9%), Polonia și Slovacia (ambele 19,6%). La polul opus se află Irlanda (8,3%), Luxemburg (9,0%), Austria (10,9%) și Germania (ambele 11,8%). 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Un litru de lapte a ajuns să coste 10 lei în supermarketuri. Prețuri duble față de anul trecut

În ceea ce privește băuturile alcoolice, gospodăriile din UE au cheltuit 128 de miliarde de euro. Aceasta reprezintă 1,8% din cheltuielile lor totale de consum. Țările care dau cei mai mulţi bani pe băutură sunt Letonia și Estonia. Cei mai cumpătaţi în ceea ce priveşte cheltuielile pentru băuturile alcoolice sunt grecii şi italienii (1,0%).

Salariile din Europa vor crește în 2023 pentru a putea face față scumpirilor

Salariile din Europa ar urma să crească puternic în cursul anului 2023, este avertismentul Băncii Centrale Europene. Explicația este legată de rata galopantă a inflației.

Citește și: Un litru de lapte a ajuns să coste 10 lei în supermarketuri. Prețuri duble față de anul trecut

Creşterea salariilor din zona euro ar urma să fie ''extrem de solidă'' în următoarele trimestre, dar nivelul real al salariilor va scădea probabil, ţinând cont de inflaţia ridicată, transmite Reuters.

Citește și: Urmează 3 zile de proteste în fața Guvernului: sindicaliștii vor mărirea salariilor angajaților din sănătate și asistență socială cu 15%

Cele 20 de țări din zona euro  sunt Austria, Belgia, Cipru, Croația, Finlanda, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Portugalia, Spania, Slovenia, Slovacia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si