Close sidebar
Close sidebar

Romanii din Est au mare noroc! Pleaca peste Prut, de unde isi fac cumparaturile pentru o luna si raman si cu bani in buzunar! Ce preturi sunt in Moldova, fara de Romania

Preturile stau sa explodeze, dar romanii care locuiesc in estul tarii au noroc. Se duc la vecinii de peste Prut unde isi cumpara produsele si la jumatate de pret.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Comerciantii de peste Prut se aprovizioneaza de cand se stiu inainte de weekend, dar saptamana aceasta s-au pus cu totii de acord ca TREBUIE sa mareasca stocul! Clientii din Romania care dau navala sambata si duminica in magazinele lor sunt din ce in ce mai multi si data trecuta aproape ca i-au lasat fara mancare.

Cumparatori din Romania au avut mereu, insa de cand la noi preturile au crescut, numarul celor care trec pragul alimentarelor din Republica Moldova aproape ca s-a dublat si e asteptat sa creasca. Din ce in ce mai multi romani prefera sa strabata cativa kilometri, pana la Cahul, unde gasesc alimentele de baza la jumatate de pret!

Ce cumpara cel mai mult clientii din Romania?
Masline, conserve, lactate. Ce va zic, ca sunt mai gustoase, mai ieftine? Pai le plac, le convine pretul.

Cea mai mare diferenta se observa la oua. In timp ce in supermaketurile din Romania, un ou costa chiar si un leu, in magazinele din Republica Moldova, 10 oua costa 4 lei romanesti.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

De departe, cele mai apreciate produse de productie moldoveneasca sunt lactatele. Dupa valul de clienti de peste granita, dispar imediat din galantare.

Si la produsele din carne diferenta este foarte mare. In timp ce in Romania un kg de pulpa costa 16 lei, in magazinele din Republica Moldova, romanii cumpara un kg chiar si cu 10, 12 lei. 

Romanii spun "multumesc!"ca au cumparat ieftin si bun, iar comerciantii moldoveni ca isi vand marfa.

Si unii si altii se vor revedea curand!
 

Nicolae Dandis- primarul orasului Cahul-

Eu cred ca orice cumparator care vine face o achizitie din Cahul, asta inseamna ca lasa niste bani in economia orasului. Ne bucuram nu numai ca vin si cheltuiesc niste bani, dar fiecare cetatean din Roamania care vine vede, apreciaza anumite produse si se stabilesc niste relatii personale. Sunt unii care vin chiar cu intentii de afaceri.

Cei mai multi cumparatori din Romania sunt asteptati inainte de Craciun. Chiar daca vor sta in vama cateva ore, toti spun ca merita sa-si faca piata in Republica Moldova.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI