Vestul țării este în alertă, iar românii care locuiesc acolo sunt în pericol, este semnalul tras de medicii alergologi, după ultimele descoperiri!

Concret, vorbim de producerea de boli grave, în cazul în care situația nu se remediază. La fel se poate întâmpla și în alte zone din țară, dacă, după verificări, se va ajunge la același rezultat.

Citește și: 21 de turiști din Costinești, printre care și șase copii, au ajuns la spital cu indigestie de pe litoral

mucegai

Mucegai

[Sursa foto: Freepik]

Mucegaiul face ravagii în vestul țării

Cercetării au descoperit că în vestul țării se greșește în aer o concentrație foarte mare de mucegai, care poate provoca simptome grave de alergie, mai ales celor care au deja sensibilitate la polen, dar și o deteriorare a stării de sănătate pentru care suferă de afecțiuni pulmonare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Problema mucegaiului din aer a fost descoperită încă de anul trecut, atunci când medicii din vest au intrat în alertă, moment în care s-au și montat câteva stații de monitorizare a aerului. Rezultatele fiind acum dezastruoase pentru sănătatea românilor, căci o stație de lângă Spitalul Județean din Timișoara a arătat o concentrație de spori de mucegai de peste 38.000,

fiind cea mai mare din ultimele zile.

Citește și: Amenzi de aproape 700.000 de lei, date de ANPC în urma controalelor făcute în domeniul transportului feroviar

”Cantitatea de spori de fungi depășește de peste 10-15 ori nivelul ambroziei, care depășește de peste 15 ori orice nivel de alt polen. Ar putea induce poate o pneumonie, sau altă afectare de tip pulmonar, care să nu fie alergie.

Am identificat unul dintre ei. Este vorba de Alternaria, este un spor care duce la astm și la copii și la adulți, dar am câțiva copii cu forme severe de astm indus de această Alternaria”, a spus Prof. Univ. Dr. Carmen Bunu Panaitescu, medic alergolog, conform DIGI24.

Până la acest moment nu se cunosc cauzele concentrației extrem de mari de mucegai din aer, dar specialiștii fac cercetări în speranța identificării tipurilor de mucegai și a problemelor pe care le pot dobândi oamenii care respire aerul de acolo.

De asemenea, mai trebuie spus faptul că, după alerta din vest, acum cercetătorii vor să se facă verificări de acest fel și în alte orașe din România, pentru a vedea dacă mai există riscul îmbolnăvirii de la mucegai și în alte regiuni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si