Daca e sa privim cifrele, atunci comertul online reprezinta o super-afacere in Romania.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Anul trecut, Romania a inregistrat cea mai mare crestere a comertului online din Europa, si anume  38 la suta, ajungand la 2,05 miliarde.

Iar anul acesta se preconizeaza o crestere si mai mare.
Online e cel mai simplu. Simplu si profitabil. Se estimeaza ca anul acesta, comertul online din tara noastra va ajunge la o valoare de 2,8 miliarde de euro.

Nu-i de mirare, in conditiile in care numai de Black Friday s-au inregistrat comenzi de 200 de milioane de euro.

In topul comenzilor s-au plasat televizoarele, etelefoanele mobile, electrocansicele mici si mari, produsele de ingrijire personala si cele fashion.

Venind direct in magazin, avem ocazia de a testa produsul si de a vedea daca se potriveste in locuinta noastra!

Asta gandesc multi dintre noi. In plus, daca ai nevoie de ceva imediat, il iei de pe raft si il transporti acasa. Online-ul presupune plasarea unei comenzi, preluarea produsului dintr-un depozit si livrarea lui la o adresa.
Asta daca e in stoc. Dar efortul clientului e minim.

In momentul in care cumparam din magazin, drumul pierdut si banii cheltuiti pe drum reprezinta cele mai importante costuri!

Pierzi timpul in trafic, dar nu mai astepti curierul.

Cand vine vorba de comanda online, durata de livrare reprezinta principala grija a clientilor.

In perioadele aglomerate, cum sunt sarbatorile sau zilele cu promotii, gen Black Friday, durata de livrare a unui produs se poate prelungi destul de mult.

Cei care se ocupa de comertul online sustin ca e mai ieftin sa comanzi din fata unui calculator.

"Avem un studiu realizat in perioada 31 octombrie- 1 noiembrie in lanturile de magazine care au prezenta fizica in mediul urban, orase mici, orase mari si de asemeneau au magazine online."

Analizam studiul, pentru a vedea unde ne duce.

38 la suta dintre produsele vandute in mediul offline sunt mai scumpe in offline fata de online, pentru acelasi comerciant.

Studiul este facut de Asociatia Romana a Magazinelor Online.

De exemplu, daca luam categoria de fiara de calcat, 57 la suta din fiarele de calcat vandute offline sunt mai scumpe, iar diferenta de pret este in medie de 51 de lei.

In unele cazuri, un produs e mai scump pe raft deoarece e disponibil imediat pentru client, spre deosebire de cel care poate fi livrat intr-un anumit termen. Dar exista un truc ce va poate ajuta. Plasati comanda online, dar specificati ca vreti sa ridicati produsul din magazin. In acest fel, puteti beneficia de pretul afisat pe site. Iar produsul il ridicati cand doriti.

In cazul televizioarelor, diferenta medie de pret este de 212 lei. Adica, in offline, daca ma duc sa cumpar un televizor, il gasesc mai scum cu 212 lei.

Indiferent ca intram pe o pagina de internet sau mergem direct intr-un magazin, trebuie sa analizam toata oferta inainte de a alege.

E important de stiut ca desi Black Friday s-a terminat, unele promotii continua.


Cautand printre zecile de produse, gasim, spre exemplu, un televizor vandut cu 1399 de lei. Pretul vechi: 1.999 de lei! Si e doar un exemplu. Dar pentru asta nu trebuie sa ne oprim la primul produs care ne iese in cale. Inovatiile trebuie si ele analizate. Spre exemplu, masina de spalat care seamna cu un.... tablou!
Practic, masina de spalat se montdeaza direct pe perete. pretul este de 2,399 de lei!

In magazin putem cere sfaturi direct de la comercianti. Online exista comentariile si parerile celor care au folosit deja produsele respective.

CUM NE FERIM DE TEPE?

Cand facem o plata online, trebuie sa ne asiguram ca banii nostri nu ajung in buzunarele cui nu trebuie.

Cel mai important e link-ul pe care suntem. Mai concret, trebuie sa fii sigur ca esti pe o pagina care este securizata cu un certificat. ce inseamna un certificat? Ce inseamna securizat? Inseamna ca exista o formula, atunci cand tu introduci cardul tau in acest camp, cardul nu o sa poata fi vazut sau furat de nimeni.

Pagina trebuie verificata cu cea mai mare atentie. Au aparut site-uri clona care le imita pe cele reale, ale unor comercianti cu traditie. Mare atentie si la mail-urile in care vi se cere contul bancar, parola sau pin-ul. Nicio banca nu face asa ceva.

Apoi, trebuie sa fii sigur ca aici, in stanga, vezi un lacatel verde. Faptul ca o sa primesti si o parola pe telefon, daca o primesti, e inca o protectie pt tine ca si cumparator.

Verificati mereu pretul total. Pe langa produsul propriu-zis pot exista taxe de livrare. Luati in calcul toate aceste costuri inainte de a decide.
Odata facuta comanda, trebuie sa ne cunoastem drepturile. Daca produsul nu este conform sau prezinta defecte, acesta poate fi returnat pentru inlocuire cu un produs similar, in termen de 14 zile.

"Ne revedem saptamana viitoare. Pana atunci, nu uitati regula de baza: aveti mare grija de banii dumneavoastra!

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si