Bărbatul în vârstă de 46 de ani este internat în spitalul penitenciarului Terrassa și a suferit o leziune medulară în momentul în care a fost împușcat de agenții echipei Mossos d’Esquadra după ce și-a atacat cei trei foști colegi. Potrivit jurnaliștilor spanioli, solicitarea de eutanasiere are avizul medicului românului, cunoscut sub numele de  „pistolarul din Tarragona”, iar documentul a fost oficializat la instanța de instrucție numărul 5 din Tarragona.

Citeste si: Incident șocant în Italia. Mai mulți români a bătut un polonez beat pentru a-i fura telefonul

Marin Eugen Sabău a suferit o   „leziune incompletă a măduvei spinării”   atunci când echipa Mossos d'Esquadra a reușit să-l aresteze în ferma părăsită unde a încercat să se ascundă, împușcându-l în mâini și picioare. Conform rapotului poliției, după arestare, cadrele medicale i-au amputat piciorul, iar leziunea medulară pe care o suferă în prezent îi provoacă  „dureri neuropatice”.  De asemenea, sursa menționată anterior precizează că unele dintre acuzații, care reprezintă diferite victime ale atentatului lui Marin Eugen Sabău, vor cere oprirea procesului de autorizare a eutanasierei.

Medicul care se ocup de român este de acord cu eutanasierea

Paznicul Marin Eugen Sabău care a deschis focul asupra foștilor săi colegi în luna decembrie a anului trecut, a solicitat să fie eutanasiat, iar medicul său a fost de acord să înceapă procedura.

În prezent,  „Marin Eugen Sabău își reiterează ideea de a continua procesul de eutanasie, cu dorința expresă ca posibilitatea morții asistate să fie facilitată”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Invitat de onoare la majorat. Un cal a făcut senzație la o petrecere din Brașov

Echipa medicului care îl îngrijește, după ce a expus cazul într-o ședință clinică și  „a convenit pertinent cu echipele și secțiile implicate”, a acceptat ca  „acuzatul să demareze procedura de primire a eutanasiei, cu dezbaterea juridică pe care aceasta o ridică”.

Evenimentele datează din data de 14 decembrie a anului trecut, când Marin Eugen Sabău, deghizat în femeie, a accesat sediul Securitas din Plaça de la Mitja Lluna din Tarragona din Spania. Cu câteva luni în urmă, românul a fost dat afară de companie și deja și-a amenințat colegii. În acea zi, a tras mai multe focuri de armă în directorul companiei și în alți muncitori, lăsându-i răniți. Mai apoi, românul a fugit si a tras într-un agent Mossos, care l-a identificat. În cele din urmă, s-a baricadat într-o fermă abandonată din Riudoms, iar GEI a creat un dispozitiv pentru a-l opri. Traseul de negociere a eșuat și Marin Eugen Sabău a continuat să tragă, până când a ajuns să cadă din cauza focului agenților.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Un nou-născut cu o malformaţie cardiacă complexă a fost transportat de urgență în Italia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si