Romgaz este cel mai mare producător de gaze naturale din România. Compania controlată majoritar de statul român a anunţat miercuri la bursa de la Bucureşti că Adrian Volintiru a fost revocat din funcţia de director general de către Consiliul de Administraţie, atribuţiile acestuia fiind preluate de Daniel Corneliu Pena, director general adjunct, până la numirea unui nou CEO.

Adrian Volintiru a declarat că nu a fost invitat la şedinţa CA în care a fost revocat din funcţie şi că nu a primit niciun fel de motivare a deciziei.

Nu ştiu despre ce e vorba, a fost o şedinţă de Consiliu de Administraţie astăzi (13 ianuarie- n.red) la care nu am fost invitat. Au discutat administratorii între dânşii, au hotărât revocarea mea, nu am primit niciun fel de motivare. O să văd probabil zilele următoare ”, spune Adrian Volintiru pentru ZF.

Citeste si: Florin Cîțu a anunțat cu cât va crește salariul minim în 2021

Adrian Volintiru, revocat prin decizia CA Romgaz

Romgaz are 11,8 miliarde de lei capitalizare şi este controlat în proporţie de 70% de statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

"Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz SA, prin Hotărârea nr. 1/13.01.2021, a revocat pe domnul Constantin Adrian Volintiru din funcţia de director general, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între SNGN Romgaz SA şi acesta.

Până la numirea unui nou director general, conducerea SNGN Romgaz, inclusiv reprezentarea legală a societăţii, va fi exercitată temporar de către domnul Daniel Corneliu Pena, director general adjunct al SNGN Romgaz", se menţionează în raportul citat de Agerpres.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soldații nord-coreeni trimiși în Rusia au dat de internetul nelimitat și nu se mai desprind de filmele pentru adulți- antena3.ro

Citeste si: Rusia cere Occidentului să ”înceapă negocierile” pentru a pune capăt ”distrugerii populației ucrainene”- wowbiz.ro

Constantin Adrian Volintiru fusese numit în funcţia de director general al Romgaz în iunie 2018, iniţial pe o perioadă de 4 luni. Ulterior, în octombrie 2018, a fost numit pe această funcţie pentru un mandat de patru ani.

adrian volintiru
Adrian Volintiru, revocat de la șefia Romgaz[Sursa foto: Financial Intelligence]

Volintiru l-a înlocuit la şefia Romgaz pe Corin-Emil Cindrea, care fusese numit în decembrie 2017, cu un mandat de patru luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la maximum şase luni şi care nu a mai fost nominalizat din cauza managementului defectuos.

Adrian Volintiru a fost secretar de stat în Ministerul Economiei în perioada noiembrie 2013- martie 2014 şi preşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului în perioada noiembrie 2012- noiembrie 2013. Acesta a ocupat şi diverse funcţii de conducere în companii precum Poşta Română (preşedinte CA), Vulcan (director general), Upetrom 1 mai (director general), Rompetrol Downstream şi Rompetrol Rafinare (director financiar).

Citeste si: VIDEO- Ministrul Muncii spune că majorarea pensiilor este de doar 7%

Planuri ambițioase pentru Romgaz la Marea Neagră

Statul român a anunțat la finalul anului trecut că vrea să preia, prin intermediul Romgaz, participaţia de 50% din zăcământul de gaze Neptun Deep, deţinută momentan de ExxonMobil, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Citeste si: Anunț pentru gospodinele de la bloc! Obiceiul care va fi taxat de la 1 ianuarie 2025- kfetele.ro

Citeste si: A făcut sau nu Medana Oprea act prenupțial când s-a căsătorit cu Alin Oprea? Ce spune despre asta soția artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Pozele spectaculoase cu „Muntele curcubeu” fac senzație pe rețelele sociale. Cum arată cu adevărat obiectivul turistic devenit celebru- antena3.ro

În acest moment, OMV Petrom şi ExxonMobil sunt parteneri egali în proiectul de explorare a  zăcământului de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze. Spre comparaţie, România produce în prezent circa 10-11 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

ExxonMobil a anunţat în 2019  intenţia de a se retrage din România. La rândul lor, reprezentanţii OMV Petrom au susţinut în mai multe rânduri că extracţia gazelor din perimetrul Neptun Deep va deveni incertă, dacă nu va fi modificată Legea offshore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si