Roșiile. Secretul teribil al celor mai iubite legume ale verii. Comercianții nu vor ca tu să știi asta! - VIDEO
Roșii. Cu toate că roșiile sunt indicate în alimentație, trebuie să știm că ne poate îmbolnăvi consumul lor în exces. Mai ales dacă agricultorii le tratează cu tot felul de pesticide ca să crească și fie cât mai arătoase. Tocmai de aceea, trebuie să fim extrem de precauți când cumpărăm legumele și să nu ne uităm doar la aspect.
Roșiile sunt vedetele verii! Mâncarea preferată a românilor vara este salata, însă puțini sunt cei care știu că ingredientul principal, roșia este extrem de nocivă și poate provoca alergii, infecții și arsuri gastrice. Pericolul e mult mai mare atunci când roșiile sunt crescute cu tot felul de pesticide. Medicii nutriționiști vin și cu explicații pentru efectele nocive pe care consumul lor le poate declanșa.
”Roșiile fac parte din gama solanaceae și de obicei ele sunt cunoscute pentru bogăția de licopen, un antioxidant extrem de puternic și extrem de necesar organismului. Dar substanțele care se pun pentru creștere, pentru colorarea mult prea rapidă a lor și așa mai departe, într-adevăr aceste substanțe se asimilează în leguma respectivă. Aceste substanțe într-adevăr dăunează grav organismului, pentru că ele trebuie puse într-o anumită cantitate, dar de cele mai multe ori se depășește această cantitate”, spune Oana Dumitrache, medic nutriționist.
Tocmai de aceea trebuie să fim cu băgare de seamă de unde le cumpărăm. În piețe, comercianții își apără marfa și spun cu mâna pe inimă că legumele pe care le vând nu fac nimănui niciun rău.
”Ele sunt protejate, nu vă gândiți că dacă ele sunt tratate, sunt toxice, nu! Roșiile netratate se mănează... Au o pată aici...și atunci se cunoaște că e netratată!”, spune Marin Lungu, producător.
Cum alegem roșiile
Importante sunt și criteriile în funcție de care alegem roșiile, însă, puțini știu că roșiile perfecte sunt cele cu pielița netedă, de consitență medie!
Roșiile. Potrivit specialiștilor, o porție de 150 de grame de roșie coaptă și proaspătă, aleasă și păstrată corespunzător, reprezintă o bogată sursă de vitamine și constituie 7 procente din doza zilnică recomandată de fibre.