Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Roundnet, un nou tip de sport care câștigă teren în întreaga lume. Noul tip de mișcare este o combinație între volei și handbal

Este unul dintre cele mai noi sporturi la nivel internațional și a are deja zeci de mii de fani, în întreagă lume. Noul tip de mișcare este o combinație inedită între volei și handbal, cu multiple elemente preluate din ambele sporturi. Se numește Roundnet și este atât de căutat, încât se organizează deja turnee pentru tinerii dornici să facă performanță.

Redactia Stirile Kanal D,

Roundnet, un nou tip de sport care câștigă teren în întreaga lume. Noul tip de mișcare este o combinație între volei și handbal

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Apărut recent în țara noastră, roundnet are deja mulți adepți. Cu doar o minge și un fileu rotund cu plasă, distracția este garantată.

Citește și: VIDEO- Sport pentru un bilet gratuit. Pentru locuitorii din Cluj-Napoca, sportul aduce bilete gratuite pe mijloacele de transport în comun

„Eu fac schi alplin de performanță de la vârsta de 3 ani și acum am început să fac și altceva, am zis să mai diversific sportul.”

Hunor este unul dintre tinerii care s-a îndrăgostit de acest sport și a dorit să ajungă la performanță. Așa că s-a înscris deja în turnee dedicate acestei activități.

Hunor Szoke, sportiv: „Am venit aici în bază cu prietenii și cu fratele meu și ne-am întâlnit cu cei care au jucat și ne-a plăcut foarte mult și am zis să încercăm și noi sportul ăsta.”

Noul tip de mișcare este o combinație între volei și handbal

Sportul acesta a devenit popular și în țara noastră și este practicat de tot mai mulți tineri. Regulile jocului sunt asemănătoare cu cele ale sporturilor de echipă.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Claudiu Ciora, organizator turneu de roundnet: „Este o rudă a voleiului să zicem. Foarte multe elemente sunt preluate de acolo. Două echipe de câte doi membri lovesc de data asta o minge de maxim 3 ori ca să dea în plasă, nu peste clasă cala volei.”

În parcul sportiv din Cluj, unde se organizează competiții de roundnet, i-am întâlnit pe Răzvan și Mădălina, doi sportivi care sunt un cuplu atât în viața de zi cu zi, cât și în acest sport. Au prins gustul în urmă cu un an, iar de atunci se antrenează frecvent pentru a participa la competiții.

„A început ca o joacă, după aia a devenit ceva serios.

Am început să mergem și prin afară să mai vedem cum joacă alții, sperăm să vină și mai multă lume să joace, să creștem comunitatea și să fie din ce în ce mai competitiv.”

Cei doi se pregătesc pentru competiții aproape în fiecare zi. După orele de muncă își iau echipamentul și se duc la mișcare în parc.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

„Faceam antrenamente amândoi cam de 4-5 ori pe săptămână ca să ajungem la un nivel bun acum după un an, dar meciuri jucăm cam cel puțin de 2-3 ori pe săptămână, în afară de antrenamente separate cam așa.”

Cei care doresc să practice roundnet trebuie să își ia doar un kit special, destinat acestui sport. Cu puțină îndemânare și pregătire, practicanții pot face performanță în acest sport. România a avut deja o echipă la Campionatul Mondial de Roundnet, dar momentan sportivii de la noi nu au reușit să se impună pe plan internațional, dar se pregătesc mereu pentru noile competiții de afară.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI