Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Uita-te si tu exemplu. E cu ochiul scos si ea se gandeste sa-si dea mancare la copii


O zi obisnuita pentru cei mai multi dintre noi poate fi o adevarata drama pentru un suflet neajutorat. Cand esti mic intr-o lume mare plina de oameni rai orice poate fi posibil. Bela, o catelusa cu 3 pui, sufera de mai multe zile fara ca nimeni sa o ajute. Cineva totusi a facut primul pas. Un om cu suflet ne-a cerut ajutorul…

"Se afla pe strada iubitei mele in Corbeanca. Este a l unei vecine si va muri cu zile. Nu se va ingriji abslolut nimeni de el.  O sa-ti trimit cateva poze. Poate reusiti ceva….Vai de capul meu"

Magazin mixt. Dupa magazin. Uite aici! Uite aici! Gata, am gasit! Si-a scos puii afara… Hai ca te vad, cred…

Ce faci bai taticule, ba! Ia stai sa o vad. Mama, mama e nasol. Si miroase si urat. Are infectie sigur….Si e lovita si la picioare? Nu stiu la picioare dar uite se vede aici.


Desi este intr-o stare destul de grava biata catelusa este cu privirea numai dupa puii ei. Nimic nu pare sa o intereseaze mai mult decat viata micutilor.

Uite, ca saraca se duce la pui.
Pai ce sa faca… Sunt morti de foame ca nu mai are lapte si nu mai mananca nimic….

Puii sunt infometati si nu stim cat va dura interventia medicului. Asa ca o mai lasam cateva minute sa-si alapteze copiii.

Hai, da-le un pic sa manance. Stai! Stai, fata! Stai, Bela! Stai, mama! Sunt morti de foame, saracii. Ce sa le fac? Zice lumea sa-i daun incolo…Pai cum sa-i dau incolo? Sunt ca si copiii mei! Uite-o, mai! Uite-te si tu exemplu! E cu ochiul scos si ea se gandeste sa dea mancare la copii. Ati vazut doamna? Nu o mai intereseaza ca e ea ranita. Se gandeste numai la copii. Uita-te!..


Ce exemplu ne da natura! Ce instinct matern pot avea aceste suflete incat sa puna pe primul loc viata copiilor indiferent de situatia in care se afla. Speram ca si cel care a mutilat-o sa vada aceste imagini.


"Dar-ar Domnul sa se aleaga praful de ei care au facut asa. Ca nu a muscat pe nimeni nu a facut niciun rau"

Trebuie sa plecam insa e cam greu... Catelusii s-au lipit ca niste ventuze de mama lor!

Hai, Bela! Hai, mama! Luati-i in casa, da? Nu-I da drumul! Hai, ca nu ti-i mananca nimeni. Ea nu stie… Zice ca ii luam copiii, acum. Hai, ia-l si pe ala usor

Despartirea este grea iar momentul impresionant. Bela isi priveste parca pentru ultima oara puisorii fara sa stie ce i se va intampla. Oare unde ma duc acesti oameni? De ce ma despart de copiii mei? Cat mai trebuie sa sufar?

Ca totul sa mearga mai repede sunam din timp la Asociatia Kola Kariola care se ocupa de toate procedurile.

Vezi ca puii sunt mici, mici. Adica abia au deschis ochii. Ar fi bine sa o aducem inapoi cat mai repede. Da, Hai ca sun acum la fete, da? Hai suna ca sunt in drum spea cabinet. Bine, Daniel. Hai! Acum sun! Pa! Gata, Bela! Gata! Te facem bine sit e intorci inapoi la copii.

Ne asteapta o cursa contra cronomentru. Puii trebuie alaptati in curand. Speram ca norocul sa fie de partea noastra.

Hai! Bine v-am regasit! Bine ati venit! Ce mai faceti? V-am mai adus inca un pacient ca poate nu aveati.


Mai avem de asteptat cateva minute pana cand Bela va fi examinata timp in care suntem inconjurati de tot felul de... pufosenii.

Trebuie sa o operam. Este globul ocular scos din orbita! Ce e? Globul ocular e scos din orbita. Adica ochiul scos, practic. Da. Globul asta e scos din orbita! Dar de la ce sa fie asa? Lovitura! Soc? Soc, da!

Interventia trebuie facuta cat mai repede. Bela va ramane fara un ochi insa acest lucru o va scapa de infectia care ar putea fi si mai grava in cazul in care se va extinde.

O sa-i facem anestezie cu antidot, usoara sa putem sa-i chiuretam globul sis a-I scoatem globul ocular dupa care o sa mearga acasa la pui".

Operatia incepe iar noi trebuie sa parasim sala. Avem de asteptat cateva zeci de minute iar pufosii din camera alaturata abia asteapta sa ne tina companie.

DUPA 30 DE MINUTE….

Gata? Gata, acum se trezeste… E speriata! Gata iubita, gata! O doare, doamna? O doare! Aici e o mesa care trebuie scoasa. E pe post de drena.

Si acum trebuie sa o ducem repede la pui. Ca puii daca nu mananca de la mama lapte?  Mor! Mor? Da….


Urmaza o perioada de recuperare in care rana se va vindeca iar mai apoi firele vor fi scoase. Pana atunci, ne intoarce repede la cei mici!

DUPA 30 DE MINUTE…

Dupa o jumatate de ora ajungem acasa. Stapana catelusei nici nu banuieste ce surpriza ii vom face.


Ia uite, mamaia strange iarba! Am aranjat-o, gata!.


Mai, Bela! Gata !Ce a avut? Ce sa aiba? A avut ochiul scos! Deci, am avut dreptate! Bela mea! ….Hai la mama! Bela! Hai la mamica!.......

Bela mea, ce-ai patit maicuta mea! Ce frumoasa erai… Te tineai dupa mine. Bela mea! Asa ai ajuns, maicuta mea! Lasati ca o sa se faca bine! ….

Acestea sunt lacrimi de fericire. Tanti e o femeie simpla de la tara nu stia daca o va mai vedea vreodata sanatoasa. Iar faptul ca am reusit sa o operam atat de repede si sa o aducem acasa in doar cateva ore i-a inundat ochii de bucurie.

Trebuie sa-i dati o data dimineata o data seara… sunt niste pastile aici. O sa vi le arat! Sunt asa sparte. Cate o bucatica din astea vedeti? Da! O bucatica dimineata si una seara. Si o bagati in mancare.Asta e antibiotic. Ii trebuie acolo pentru ochi. Hai, Bela, la mama!Hai, la mamica……

Pe langa medicamentele necesare, medicul ne-a facut cadou si o punga plina cu mancare pentru Bela. Trebuie sa capete repede putere ca sa-si hraneasca puisorii…

Dupa ce s-a asigurat ca puii sunt in regula, Bela incepe sa manance.

Multumim asociatiei Kola Kariola si voua celor care donati pentru aceste suflete nevinovate. Aceste lucruri sunt posibile doar cu ajutorul dumneavoastra iar impreuna putem face adevarate minuni. Putem sa Salvam suflete!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si