Tradiția spune că cine va rosti această rugăciune va avea bunastare tot anul.

Rugaciune catre Sfintii Apostoli Petru si Pavel

Rugaciunea către Sfinții Petru și Pavel are o putere aparte, care te poate apara de boli, pagube, necazuri si rautatile celor din jur, dacă va fi spusă cu sufletul curat. Această rugăciue trebuie rostită chiar în ziua praznicului Sfinților Apostoli.

Rugaciune se rostește in fata unei icoane cu Sfintii Petru si Pavel, iar lângă aceasta să ai o lumanare aprinsa sau o candela. Este bine sa spui rugaciunea dimineata, dupa ce ai băut aghiazma sau ai luat anafura de la biserică.

Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru si Pavel. Cum să te rogi pentru bunăstare
Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru si Pavel. Cum să te rogi pentru bunăstare[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cine au fost Sfintii Apostoli Petru si Pavel, praznuiti pe 29 iunie

„Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o.

Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră.

Amin.

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin”,  potrivit doxologia.ro.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru si Pavel. Cum să te rogi pentru bunăstare
Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru si Pavel. Cum să te rogi pentru bunăstare[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Mesaje de Sf. Petru si Pavel 2021 pentru cei care poartă numele acestor sfinți. La mulți ani!

Cine au fost Petru si Pavel

Sfântul Petru sau pe numele lui adevărat, Simon, fratele apostolului Andrei și fiul lui Iona, s-a născut în Betsaida Galileei. Simon era pescar, acesta fiind și motivul pentru care a fost prezent în barcă în momentul pescuitului minunat. Mântuitorul, fiind cel care l-a numit Petru. Astfel, după propunerea de a-l face ”pescar de suflete”, Iisus l-a numit Kepha (”piatră” în aramaică) datorită fizicului său solid. Mai apoi, odată cu Biblia în greacă, numele i-a fost tradus în Petros și ulterior în latinescul Petrus.

Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin. Acesta a fost elevul învățatului Gamaliel. Sfântul Apostol Pavel locuia în Tars și lupta împotriva creștinilor. Sfântul Apostol Pavel a participat la uciderea arhidiaconului Ștefan. I se arată Hristos care îl întreabă de ce Îl prigonește. După această apariție, Sfântul Pavel se convertește și primește botezul de la Anania, episcopul Damascului. Sfântul Apostol Pavel a pornit în trei mari călătorii misionare și a scris 14 epistole care se găsesc în Sfânta Scriptură. A fost decapitat din porunca împăratului Nero, în anul 67.

Citeste si: Sf. Petru și Pavel 2021. Calendar ortodox, 29 iunie 2021: Ce NU ai voie să faci în această zi sfântă?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si