Rugăciunea către Sfânta Lucia te scapă de necaz
Vă prezentăm rugăciunea către Sfânta Lucia te scapă de necaz!
Sfânta Lucia, sărbătorită în calendarul ortodox pe 13 decembrie, este cunoscută ca ocrotitoarea celor aflați în suferință și a celor care se roagă cu credință pentru lumină, speranță și izbăvire din necazuri. Numele său, derivat din cuvântul latin „lux”, înseamnă „lumină”, iar rugăciunile către ea sunt văzute ca o cale de a primi ajutor divin în momentele grele.
„Mieluşeaua Ta, Iisuse, Lucia, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul
Sfântă Muceniţă Lucia, cere de la Dumnezeu să dea iertare de greşeli, celor ce cu dragoste te cinstim pe tine.
Sfântă Lucia, lumină călăuzitoare spre cer a celor care se luptă cu valurile învolburate ale pasiunilor dezordonate şi ale lumii, te rugăm, mijloceşte-ne de la veşnicul Soare, Isus Cristos, harul de a avea şi noi cel puţin o scânteie de iubire, pentru a-i îndruma pe semenii noştri, prin exemplul bun, pe calea cea strâmtă spre împărăţia cerurilor. Înflăcărează-ne mereu, ca să nu se stingă niciodată lumina credinţei din sufletul nostru, iar la sfârşit să-l vedem pe bunul Dumnezeu în lumina nesfârşită. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.”
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sfânta Lucia a trăit în secolul al IV-lea, în Siracuza (Italia), și este venerată atât în Biserica Ortodoxă, cât și în cea Catolică. De mică, Lucia a fost dedicată lui Dumnezeu, alegând să trăiască în curăție și credință, în ciuda persecuțiilor din vremea sa.
Citește și: Se spală azi, 13 decembrie 2024, de Sfânta Lucia? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
Se spune că Lucia a fost supusă la numeroase chinuri pentru credința sa, dar și-a păstrat curajul și dragostea față de Dumnezeu. Martiriul său a transformat-o într-un simbol al purității și al luminii spirituale, fiind invocată adesea de cei care caută alinare în suferințe trupești și sufletești.