Rugăciuni în Postul Paștelui. ”În această perioadă când ne fortificăm sufletul, când ni-l întărim, nici cel Rău nu ne lasă în pace, prin contaminările pe care le avem noi, zi de zi, cu diferite păcate, cu diferite lucruri neplăcute, atât în fața lui Dumnezeu, cât și în fața oamenilor. Și spun că cel Rău își fortifică și el acțiunea, pentru că Sf.

Apostol Petru ne și spune, ne atrage atenția să privegheăm, să fim atenți că și cel Rău, atunci când ne întărim și îl rugăm pe Dumnezeu să ne întărească sufletul, zice Sfântul Apostol Petru că răcnește ca un leu. O figură de stil, dar adecvată la ce se întâmplă in toate zilele în care trăim”, spune preotul.

Citeste si: Produse de post: Cele mai toxice și cele mai sănătoase alimente

Rugăciuni în Postul Paștelui. ”Sunt rugăciuni speciale pentru întărirea sufletului”

Rugăciuni în Postul Paștelui. Modul în care Necuratul acționează in această perioadă, și nu numai, este foarte înșelător. Însă există un antidot.

Rugăciuni în Postul Paștelui

”Când te simți tu slăbit, când te simți amețit, cand te simți fără vlagă, sunt rugăciuni speciale adecvate, pentru întărirea sufletului, să ne trimită Dumnezeu un înger de pace, pentru întărirea trupului și sufletului.

Sunt rugăciuni în molifernic pentru orice vulnerabilitate, pentru orice sensibilitate sufletească”, mai spune preotul.

Citeste si: Postul Paștelui ortodox 2020. Părintele Ignatie recomandă un post dur: Fărã telefoane, Facebook, sau e-mail

Rugăciuni în Postul Paștelui. ”Rugăciunea domnească este de căpătâi”

Există însă și o rugăciune de căpătâi pe care fiecare credincios ar trebui să o spună atunci când se află într-un impas.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Rugăciuni în Postul Paștelui. ”Rugăciunea domnească este de căpătâi, rugăciunea domeasca ”Tatăl nostru”. Tot ca o rugăciune pe care trebuie să o avem la îndemână este Psalmul 50 când cerem lui Dumnezeu, prin Tatăl, inimă curată zidește în mine. Deci, prin invocarea Duhului Sfânt, cerem lucrarea lui Dumnezeu în viața noastra”, susține preotul Valentin Fotescu.

Rugăciuni în Postul Paștelui

Rugăciuni în Postul Paștelui. Postul Paștelui ortodox 2020. Părintele Ignatie recomandă un post dur: Fărã telefoane, Facebook, sau e-mail

Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie al Hușilor spune, la începutul Marelui Post, că ar trebuie să intrăm într-un soi de carantină, pentru că ”trăim într-o eră a tehnologiei și se impune și un alt tip de post, o carantină mediatică”:

”Lumea în care trăim este una prin exelență a virtualului, a videocrației.

Citeste si: Loboda. Cum se consumă, de fapt, aceste frunze. Puține gospodine știu acest secret

Trăim într-o eră a tehnologiei și se mai impune și un alt tip de post, o carantină mediatică.

Rugăciuni în Postul Paștelui

Să ne propunem, cel puțin în prima săptămână, să fim mai puțin dependenți de telefoane, de rețelele de socializare, de conturile de mail, ca să nu pătrundă neliniștea pe care acestea o aruncă în noi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Rugăciuni în Postul Paștelui. Tehnologia este o binecuvântare, dar are și un revers foarte delicat, pentru că fragmentează foarte mult gândirea. Dobândim o dependență de tehnologie încât ne este foarte greu să ne desprindem.

Rugăciuni în Postul Paștelui

Citeste si: Rețeta de ciorbă pe care trebuie să o eviți cu orice preț

Cred că se impune, în lumea în care trăim, și un asemenea tip de post. Postul este o jertfă și cred că este o jertfă și să renunțăm la telefon”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si