Scafandrii au descoperit un cimitir și zone care purtau urmele unui sat vechi pe fundul celui mai mare lac din Turcia, Lacul Van, cu o suprafață de 3.712 kilometri pătrați.
Citește și: Mâzgălelile regelui Henric al VIII-lea, descoperite de un profesor după 500 de ani
Lacul Van (Van Gölü în turcă) este cel mai mare lac din Turcia și al doilea ca mărime din Orientul Mijlociu.
În urma scufundărilor efectuate de membrii a două asociații din provinciile Bitlis și Van, s-a dovedit că în adâncurile lacului Van se află ruine subacvatice care par a fi parte a unui oraș istoric imprimat cu semne misterioase.
Președintele Asociației Mării de Est, Cumali Birol, a declarat că scafandrii au descoperit noi mistere care așteaptă să fie rezolvate prin noi cercetări subacvatice.
Cumali Birol a mai spus că, pe măsură ce nivelul apei a scăzut, au fost făcute sesizări către instituțiile relevante cu privire la unele pietre funerare și ruine văzute în apa dintre regiunile Tatvan și Ahlat.
"Scafandrii noștri au văzut structuri asemănătoare cu un sat din regiune, străzi și morminte cu cruci și semne ale tribului Kayı (un trib otoman- n.r.)
Lacul Van se află în estul îndepărtat al Turciei, în provinciile Van și Bitlis din munții armeni. Este un lac salin, care primește apă din multe râuri mici care coboară din munții din jur.
Este situat la 1.640 m deasupra nivelului mării. În ciuda altitudinii mari și a minimelor de iarnă sub 0 grade C, salinitatea ridicată îl împiedică de obicei să înghețe; doar secțiunea nordică puțin adâncă poate îngheța, dar rareori.