Close sidebar
Close sidebar

Rusia a anunţat distrugerea unui rezervor de rachetă aflat pe orbita Pământului

Agenţia spaţială rusă a anunţat duminică că a constatat distrugerea unui rezervor de rachetă ce orbitează Pământul, care a fost folosit în 2011 pentru a lansa radiotelescopul Spektr-R, fostul "Hubble rusesc", scrie AFP.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit Roskosmos, este vorba de etajul superior al rachetei Fregat-SB. "Distrugerea a avut loc la 8 mai, între orele 8.00 şi 9.00 la Moscova (5.00 şi 6.00 GMT) deasupra Oceanului Indian", potrivit comunicatului agenţiei. 

Agenţia spaţială rusă a spus că "adună informaţii despre numărul" fragmentelor create prin distrugerea navei spaţiale.

Roskosmos nu a precizat cauza acestui incident. 

Citeste si: Spania a raportat cel mai scăzut număr al deceselor din cauza coronavirusului de la mijlocul lunii martie

Citeste si: Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia- kanald.ro

Citeste si: Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească- wowbiz.ro

Citeste si: Accidentul cumplit din Suceava a fost filmat: Momentul în care mașina se izbește de cisternă și ia foc. O întreagă familie a murit- antena3.ro

Forţele armate aeriene ale SUA au indicat sâmbătă pe Twitter că au detectat 65 de fragmente provenite în urma acestei distrugeri, care nu este cauzată de o coliziune cu o altă navă spaţială.  

Racheta Fregat-SB a fost folosită la 18 iulie 2011 pentru a trimite pe orbită radiotelescopul Spektr-R (RadioAstron), supranumit "Hubble rusesc" şi care avea drept scop să observe în special găurile negre, stelele de neutroni şi câmpurile magnetice. 

Citeste si: Meciul Hannover 96- Dynamo Dresda va fi amânat

Acest telescop, a cărui durată de viaţa s-a terminat în ianuarie 2019, a fost înlocuit în iulie 2019 de Spektr-RG, dezvoltat în cooperare cu Germania.

Citeste si: 13 decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus au fost confirmate duminică

Misiunea de cercetare a Spektr-RG trebuie să dureze şase ani şi jumătate, dintre care patru ani de scanare a cerului înstelat  şi doi ani şi jumătate de observare a obiectelor din univers la cererea comunităţii ştiinţifice internaţionale. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI