Close sidebar
Close sidebar

Rusia a atacat Ucraina: Ce presupune Legea Marţială impusă de autorităţile de la Kiev?

Rusia a atacat Ucraina. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, joi, că a fost instituită legea marţială pe întreg teritoriul Ucrainei, în contextul atacului militar al Rusiei. Iată ce presupune, de fapt, Legea Marţială!

Alina Raducu,

Rusia a atacat Ucraina: Ce presupune Legea Marţială impusă de autorităţile de la Kiev?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rusia a atacat Ucraina. Volodimir Zelenski a mai dezvăluit că, tot astăzi a vorbit cu omologul său american, Joseph Biden, care l-a asigurat de susţinere.

Președintele Ucrainei a instaurat legea marțială pe întreg teritoriul țării, după ce Rusia a declanșat atacul militar

"Astăzi, preşedintele Putin a anunţat o operaţiune militară specială în Donbas. Rusia a lansat atacuri asupra infrastructurii noastre militare şi asupra punctelor de frontieră. Au fost auzite explozii în mai multe oraşe din Ucraina. Impunem legea marţială pe întregul teritoriu al Ucrainei. Acum un minut, am avut o conversaţie cu preşedintele Biden.

Statele Unite au început deja să mobilizeze susţinere internaţională", a precizat Volodimir Zelenski, citat de agenţia Ukrinform.

Totodată, decizia privind instituirea legii marţiale urmează să fie formalizată în scurt timp de Consiliul Naţional pentru Siguranţă Naţională din Ucraina.

Zelenski a precizat că Rusia a efectuat atacuri cu rachete asupra infrastructurii ţării şi a gărzilor de frontieră.

Imediat după lansarea operaţiunii militare de către Rusia, au fost semnalate explozii în oraşele ucrainene Kiev, Harkiv, Kramatorsk, Dniepr, Doneţk, Mariopol şi Odesa, conform cotidianului Le Figaro.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina. Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT pentru ora 11.00

“Suntem puternici, suntem gata pentru orice, vom învinge”, a declarat şeful statului ucrainean.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Rusia a atacat Ucraina: Ce presupune Legea Marţială impusă de autorităţile de la Kiev?

[Sursa foto: Captură Twitter]

Cu o zi în urmă, preşedintele ucrainean declara că, pentru un moment  ”nu există necesitatea unei mobilizări generale” în rândul populaţiei şi exclusese riscul unui război la scară mare cu Rusia, astfel el respinsese apelurile de a impune legea marţială în provincia separatistă Donbas, din estul ţării, în ciuda recunoaşterii de către Moscova a autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Lugansk.

Ce presupune Legea Marţială impusă pe întreg teritoriul Ucrainei?

Legea marțială  reprezintă un sistem legal care este folosit după un anunț oficial, atunci când o autoritate militară preia controlul în locul administrației civile obișnuite.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022: Cele mai noi ştiri- LIVE UPDATE

Legea marțială presupune impunerea controlului militar direct asupra funcțiilor civile normale ale guvernului, îndeosebi ca răspuns la o urgență temporară, cum ar fi invazia sau catastrofa majoră, sau într-un teritoriu ocupat.

Rusia a atacat Ucraina: Ce presupune Legea Marţială impusă de autorităţile de la Kiev?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

De obicei, când este instaurată, legea marțială suprimă unele dintre drepturile individuale ale cetățenilor, limitează durata unui proces, și prevede pedepse mai dure decât în mod obișnuit. În unele țări, anumite infracțiuni se pedepsesc cu moartea, chiar dacă legea obișnuită nu conține pedeapsa capitală.

Reamintim că în această dimineață, Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a anunţat o operaţiune militară în Ucraina, pentru a-i „apăra pe separatiștii” din estul țării. De asemenea, în cursul acestei zile au fost raportate explozii în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev.

Citeste si: Ce a transmis Vladimir Putin după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Este teritoriul nostru istoric”

Rusia ar mai fi lansat mai multe atacuri care au avut ca țintă directă în special, aeroporturile și infrastructura militară astfel încât să-și asigure superioritatea aeriană. Explozii au avut loc chiar și pe un aerodrom militar din vestul Ucrainei, la 50 de km de granița cu Polonia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI