Close sidebar
Close sidebar

Rusia a stabilit noi reguli stricte pentru străinii care solicită aprobare pentru a cumpăra şi vinde active ruseşti

Rusia a stabilit noi reguli stricte pentru străinii care solicită aprobare pentru a cumpăra şi vinde active ruseşti, de la valori mobiliare la proprietăţi imobiliare, a arătat o notă pentru clienţi a Citigroup, pe fondul unui exod al firmelor internaţionale, ca răspuns la sancţiunile occidentale, transmite Reuters.

Diana Bostan,

Active rusești

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rusia a oprit temporar străinii să tranzacţioneze active ruseşti în această lună, spunând că doreşte să se asigure că deciziile de retragere a investiţiilor sunt luate în considerare şi nu sunt determinate de presiunea politică, după invazia Moscovei în Ucraina.

Rusia a stabilit noi reguli stricte pentru străinii care solicită aprobare pentru a cumpăra şi vinde active ruseşti

Fondurile cu expunere de zeci de miliarde de dolari în Rusia aşteaptă detalii cu privire la restricţiile cu care se vor confrunta când vor încearca să renunţe şa active, pe fondul izolării economice în creştere a preşedintelui Vladimir Putin.

”Cred că nimeni din Rusia nu îndrăzneşte să-i spună lui Putin problemele financiare care urmează”, a spus Alastair Winter, un strateg de investiţii globale la Argyll Europe, prezicând ”scăderi în masă” pentru mulţi străini

expuşi în ţară.

Citeste si: Turcia ar putea să fie unul dintre "garanții” unui acord de pace între Rusia și Ucraina

Invazia, pe care Moscova o numeşte ”operaţiune militară specială” pentru demilitarizarea Ucrainei, a declanşat un exod de firme internaţionale şi a decuplat în mare măsură economia Rusiei de restul lumii.

Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro

Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Autorităţile ruse au publicat luna aceasta Decretul 81, care stipulează că orice tranzacţie între ruşi şi contrapărţi străine necesită permisiunea Comisiei guvernamentale pentru controlul investiţiilor străine a Rusiei.

De fapt, acest lucru înseamnă că investitorii străini, care au achiziţionat acţiuni şi obligaţiuni ruseşti fără restricţii, au rămas blocaţi cu acele deţineri, în timp ce economia trece de la o destinaţie atrăgătoare de investiţii, bogată în petrol,

la un paria financiar.

”Autorităţile ruse au anunţat ordinul de obţinere a autorizaţiilor de desfăşurare a operaţiunilor stabilite prin Decretul 81. A fost înfiinţat un organism autorizat împuternicit să ia decizii privind eliberarea autorizaţiilor”, se arată în nota Citigroup.

Rusia, noi reguli stricte pentru străini

Solicitanţii trebuie să dezvăluie, de asemenea, informaţii complete despre beneficiari şi beneficiarii efectivi, se arată în memoriu, precum şi detalii despre orice investiţii în companii dintr-un ”sector strategic” precum aviaţia, spaţiul, producţia de resurse naturale sau producţia de arme sau echipamente militare.

Citeste si: Rusia împrăștie moartea în Ucraina

”Acesta este doar un mecanism pentru a controla ce entităţi pot tranzacţiona în valută străină şi nu vor fi companiile din ţări ostile care ies din ţară”, a spus o sursă bancară despre reguli.

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: Justin Baldoni îi dă în judecată pe Blake Lively și Ryan Reynolds. Despăgubiri uriașe pe care regizorul le cere de la cei doi soți- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Citigroup a refuzat să comenteze dincolo de confirmarea autenticităţii notei.

O a doua sursă bancară a spus că i-au sfătuit pe clienţi să nu tranzacţioneze în astfel de condiţii, semnalând temerile legate de partajarea datelor sensibile şi lipsa de transparenţă cu privire la aprobările sau respingerea aplicaţiilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI