Close sidebar
Close sidebar

Rusia acuza ca sistemele antiracheta din Romania si Polonia incalca un tratat semnat de Reagan si Gorbaciov

Ministerul de Externe de la Moscova a acuzat sambata ca sistemul antiracheta instalat de trupele americane in Romania, precum si cel care urmeaza sa fie operationalizat in Polonia, reprezinta o incalcare a Tratatului Fortelor Nucleare cu Raza Medie de Actiune (INF), semnat in 1987 de catre Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov, transmite Reuters.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In mai 2016, trupele americane au activat sistemul antiracheta in valoare de 800 milioane de dolari de la baza Deveselu, iar un al doilea sistem asemanator ar urma sa fie instalat in Polonia, scrie news.ro.
 
Cele doua scuturi antiracheta sunt considerate vitale pentru apararea Europei, dar liderii rusi au sustinut ca ameninta arsenalul nuclear al Rusiei.

De asemenea, reprezentantii ministerului rus de Externe au declarat ca scuturile antiracheta reprezinta o incalcare a Tratatului Fortelor Nucleare cu Raza Medie de Actiune (INF).
 
Acest tratat a fost semnat la finele anilor '80 pentru a permite eliminarea rachetelor balistice cu raza scurta si medie de actiune, echipate cu focoase nucleare sau conventionale.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI