„Folosirea rețelelor de aeroporturi sau aerodromuri ale altor țări pentru a găzdui aeronave militare ucrainene și utilizarea lor ulterioară împotriva forțelor armate ruse poate fi considerată ca o implicare a acestor state într-un conflict armat ”, a spus purtătorul de cuvânt Igor Konașenkov, citat de agenția de presă Interfax. 

Citeste si: Macron şi Putin au vorbit două ore la telefon. Dezvăluirea șocantă a președintelui rus: este hotărât să-și atingă obiectivele din Ucraina ,,prin negocieri sau prin război"

Declarațiile vin în contextul în care prin Polonia și România, țări învecinate cu Ucraina, sunt așteptate ajutoare militare din partea Vestului, fără a fi specificat dacă acestea sunt făcute pe cale terestră sau aeriană.

Avion de vânătoare returnat

De curând, România a returnat Ucrainei avionul de vânătoare Suhoi Su-27, după ce acesta a aterizat pe aeroportul din Bacău.

Citeste si: Erdogan și Putin, discuție telefonică. Președintele turc l-a îndemnat pe liderul de la Kremlin să oprească focul din Ucraina

În aceste momente, Polonia discută cu SUA cu privire la identificarea unei soluții prin care să ofere Ucrainei avioanele sale de vânătoare MIG-29. Un posibil scenariu ar putea fi ca piloții ucraineni să meargă să le preia personal de pe aeroporturile din Polonia, dacă va fi necesar acest lucru.

Amenințarea Rusiei

Amenințarea venită din partea Rusiei este că statele care pun la dispoziție Ucrainei aeroporturile sunt considerate beligerante după ce în cursul zilei de ieri, președintele rus Vladimir Putin a făcut declarații tranșante prin care NATO să creeze o zonă de excludere a spațiului aerian

de deasupra Ucrainei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Statele Unite ale Americii iau în calcul trimiterea de avioane în Polonia, dacă Varşovia livrează avioane de luptă Ucrainei

Vladimir Putin a atras atenția că instituirea unei zone de excludere aeriană în Ucraina ar face ca Rusia să considere țările care ajută drept parte a conflictului actual.

Acesta a mai adăugat că sancțiunile masive pe care Occidentul le-a impus Rusiei „seamănă cu o declarație de război, dar nu este încă”.

,„Am spus acest lucru la începutul operaţiunii şi am spus-o înainte de a se lua această decizie. O decizie dificilă, fără îndoială”, a declarat Putin, încadrul unei întâlniri alături de însoţitoarele de zbor ale companiilor aeriene ruse, transmisă de televiziunea publică, citat de  G4media.ro

Liderul de la Kremlin a spus că totul merge conform planului în Ucraina, iar trupele rusești își vor îndeplini obiectivele în cadrul ”operaţiunii militare speciale”, aşa cum o numeşte Vladimir Putin notează Reuters.

Legea marțială nu va fi introdusă în Rusia 

Potrivit AFP, Vladimir Putin a anunțat că nu va introduce legea marțială în Rusia, ținând cont de zvonurile potrivit cărora ar avea în plan o astfel de decizie, cauza fiind conflictul lansat chiar de el în Ucraina.

„Legea marţială este pusă în aplicare (…) în caz de agresiune, în special în regiunile în care au loc lupte.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Noi nu avem o astfel de situaţie şi sper că nu va interveni”, a spus liderul de la Kremlin, fiind întrebat de angajații companiei aeriene ruse Aeroflot.

Vladimir Putin a spus că își dorește ca Ucraina să fie „demilitarizată”, „denazificată” și să dețină un statut neutru.

Citeste si: Un băiat în vârstă de 11 ani a reuşit să scape de bombardamentele din Zaporojie şi a trecut singur graniţa în Slovacia. "Părinţii au trebuit să rămână în Ucraina"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si