Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că trimiterea de trupe în Ucraina nu este în interesul țărilor occidentale, informează The Moscow Times.

Citește și: Klaus Iohannis, avertisment de la Paris cu privire la Republica Moldova. Aliații NATO nu exclud trimiterea de trupe în Ucraina

Reacția Kremlinului vine după ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat că statele NATO nu exclud trimiterea de soldați în Ucraina pentru a apăra țara de invazia Rusiei.

„În mod clar, acest lucru nu este în interesul acestor țări, ar trebui să fie conștienți de acest lucru”, a spus Peskov după ce a fost întrebat despre declarația lui Macron.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a adăugat că multe țări „au o evaluare destul de sobră a potențialelor pericole în cazul unor astfel de acțiuni”.

Escaladarea tensiunii dintre NATO și Rusia, un pericol major

„Faptul că se discută despre posibilitatea trimiterii unor contingente din țările NATO în Ucraina este un element nou foarte important”, a spus oficialul de la Kremlin.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit luni despre posibilitatea ca militari din Europa să ajungă în Ucraina.

El a precizat însă că deocamdată nu există un consens pentru astfel de misiuni; aliaţii au fost în schimb de acord să facă eforturi mai mari pentru a trimite muniţie Ucrainei.

Solicitat să comenteze declaraţiile liderului de la Paris, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a afirmat că, dacă s-ar ajunge ca soldaţi ai ţărilor din NATO să lupte în Ucraina, ar trebui să se discute despre caracterul inevitabil al unui conflict direct al alianţei nord-atlantice cu Rusia.

Aliați NATO în Ucraina? "Rusia trebuie împiedicată să câștige acest război"

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, citat de Agerpres, şi-a exprimat într-un comentariu scris părerea că declaraţia lui Macron "arată în primul rând conştientizarea riscului pentru Europa din partea unei Rusii agresive, militariste". 

Conferinţa de ajutor pentru Ucraina a reunit reprezentanţi ai celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, inclusiv 21 de şefi de stat şi de guvern, inclusiv președintele român Klaus Iohannis.

„Vom face tot ce putem pentru a împiedica Rusia să câştige acest război", a declarat Emmanuel Macron.

„Şi spun acest lucru cu determinare, dar şi cu o umilinţă colectivă pe care trebuie să o avem, în lumina ultimilor doi ani."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si