Close sidebar
Close sidebar

Rusia ameninţă Occidentul cu un conflict militar direct. Un nou motiv de furie pentru Putin

Rusia a avertizat Occidentul că există riscul unor confruntări militare directe din cauza atacurilor cibernetice lansate asupra Rusiei, pe care le-a atribuit în principal Statelor Unite şi Ucrainei.

Sorin Negru,

Vladimir Putin, enervat de atacurile cibernetice asupra Rusiei

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministerul de Externe de la Moscova acuză că infrastructura esenţială a Rusiei şi instituţiile sunt vizate frecvent de atacuri cibernetice, pe care le atribuie Statelor Unite şi Ucrainei, potrivit Mediafax.

Citeste si: Președintele Poloniei îi atacă pe liderii Franţei şi Germaniei pentru că discută cu Vladimir Putin

Ultimul atac cibernetic asupra Rusiei a vizat site-ul Ministerului rus al Locuinţelor și a avut ca rezultat apariţia mesajului în limba ucraineană "Glorie Ucrainei".

"Rusia nu va rămâne fără ripostă"

"Să fiţi siguri că Rusia nu va lăsa fără ripostă aceste acţiuni agresive.

Toate acţiunile noastre vor fi moderate, punctuale, în conformitate cu legislaţia noastră şi cu dreptul internaţional", a reacţionat Ministerul de Externe de la Moscova.

Citeste si: Avertismentul lui Zelenski: Milioane de oameni ar putea muri din cauza Rusiei

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Kremlinul acuză Washingtonul că "reduce deliberat nivelul de utilizare a instrumentelor cibernetice în scop ofensiv".

"Militarizarea spaţiului informatic de către Occident şi tentativele de a-l transforma într-o zonă de confruntare interstatală au generat creşterea semnificativă a ameninţării unor confruntări militare directe, cu efecte imprevizibile", atrage atenţia Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit sursei citate.

Rusia este ''puternică pentru a ataca, dar nu la fel de bună în apărare''

Rusia s-a dovedit a fi mai puţin eficace decât era de aşteptat în utilizarea capacităţilor de luptă în spaţiul cibernetic în timpul agresiunii sale contra Ucrainei, sunt de părere lideri europeni ai forţelor militare de apărare cibernetică.

''Am fi fost destul de siguri că va avea loc un Pearl Harbor cibernetic'' pentru a însoţi ofensiva terestră, a estimat generalul Karol Molenda, comandantul forţelor poloneze de apărare cibernetică, într-o dezbatere din cadrul Forumului internaţional de securitate cibernetică (FIC) desfăşurat la

Lille, în nordul Franţei.

Citeste si: Serghei Lavrov, pus în dificultate de întrebarea unui jurnalist din Ucraina (VIDEO)

''Dar Ucraina era pregătită şi a rezistat la atacurile (cibernetice ale) Rusiei. Aşadar, lecţia numărul 1 a războiului este că e posibil să fii pregătit pentru un conflict cibernetic'', a spus el.

Rusia este ''puternică pentru a ataca, dar nu la fel de bună în apărare'', a adăugat generalul polonez, care a evocat multiplele atacuri cibernetice contra Rusiei, comise în special de grupări de hackeri independenţi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI