Close sidebar
Close sidebar

Rusia, anunț despre o posibilă întâlnire între Putin și Zelenski

Rusia afirmă că o eventuală întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski trebuie să fie pregătită din timp și că nu se poate face peste noapte. Cu fiecare nouă zi de război, numărul victimelor crește, iar distrugerile sunt tot mai greu de reparat.

Sorin Negru,

Kremlinul a reafirmat miercuri că orice eventuală întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski trebuie să fie productivă şi ''bine pregătită''


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Kremlinul a reafirmat miercuri că orice eventuală întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski trebuie să fie productivă şi ''bine pregătită'', informează agenţia de presă Reuters.

Citeste si: Angela Merkel a anunțat că Rusia a făcut o mare greșeală atunci când a invadat Ucraina. Ce a transmis fostul cancelar german

''Poziţia noastră este bine-cunoscută. Orice întâlnire la cel mai înalt nivel trebuie să fie productivă şi bine pregătită'', a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Putin, insensibil la cererile de negociere

La finalul lunii mai, cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron i-au cerut lui Putin ''negocieri directe serioase'' cu preşedintele ucrainean.

Citeste si: Un scriitor de romane SF din Rusia, pe lista neagră a lui Putin

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Conform preşedinţiei franceze, Emmanuel Macron şi Olaf Scholz i-au solicitat lui Vladimir Putin să-i elibereze pe cei 2.500 de luptători retraşi în complexul siderurgic Azovstal din Mariupol şi care au fost făcuţi prizonieri de ruşi.

Citeste si: Războiul din Ucraina ucide sute de copii la mii de kilometri distanță

Cu fiecare zi care trece, numărul victimelor din populația civilă crește în regiunea Donbas, însă efectele dezastruoase se întind până în Africa, unde foametea ucide mii de oameni. 

La finalul lunii mai, cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron i-au cerut lui Putin ''negocieri directe serioase'' cu preşedintele ucrainean.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei.

Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

Trupurile a 210 soldaţi ucraineni care au murit la Mariupol, repatriate

Cadavrele a 210 soldaţi ucraineni care au murit la Mariupol au fost repatriate de Ucraina, potrivit Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, transmite CNN.

Majoritatea cadavrelor returnate Ucrainei sunt cele ale "eroicilor apărători ai  Azovstal"- soldaţii ucraineni de la uriaşa fabrică de oţel Azovstal din Mariupol, ultimul bastion al apărării Ucrainei în acest oraş portuar din sudul ţării, înainte de a cădea în mâinile forţelor ruseşti şi ale celor susţinute de Rusia. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI