Milioane de soldați chinezi sunt „necesari” pentru a lupta în invazia Ucrainei sau "operațiunea specială" a președintelui rus Vladimir Putin, a declarat în weekend prezentatoarea televiziunii de stat ruse Olga Skabeyeva.

Citește și: Primele patru orașe recucerite de Ucraina de la Rusia în contraofensiva care-l sperie pe Putin- HARTA

Declarațiile îngrijorătoare făcute de la Moscova vin în timp ce Kievul și-a lansat mult așteptata contraofensivă și a anunțat că a recucerit mai multe localități din estul țării.

Citește și: Volodimir Zelenski, mesaj pentru Putin. "A început contraofensiva"

China a fost un aliat major al președintelui rus după ce acesta și-a lansat „operațiunea militară specială” asupra Ucrainei în februarie anul trecut.

Declarații șocante la televiziunea de stat din Rusia

În timp ce armata Rusiei se luptă cu cea mai recentă contraofensivă a Ucrainei, Olga Skabeyeva, gazda programului TV rusesc "60 de minute", a oferit o soluție pentru a întări armata țării.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Cine a fost Silvio Berlusconi? Viața unuia dintre cei mai controversați politicieni din Italia!

Cerând ca milioane de trupe chineze să se alăture războiului dintre Rusia și Ucraina, Olga Skabeyeva a subliniat recentele bătălii din regiunea Belgorod din Rusia, unde forțele lui Vladimir Putin ar fi pierdut teren.

"Nu excludeți varianta a două sau trei milioane de soldați chinezi.

De asta este nevoie acum. Mă uit la regiunea Belgorod și mă gândesc cât de mult ne lipsește o armată de eliberare a poporului chinez", a spus ea.

Videoclipul declarațiilor ei a fost tradus și postat pe Twitter de Anton Gerașcenko, un consilier al ministrului de interne al Ucrainei.

Până vin chinezii, Rusia trimite ceceni pe frontul din Ucraina

​Ministerul rus al Apărării a declarat luni că a semnat un contract cu gruparea Ahmat a forţelor speciale cecene, la o zi după ce şeful grupului Wagner de mercenari ruşi, Evgheni Prigojin, a refuzat să facă acest lucru, transmite Reuters.

Semnarea a urmat unui ordin prin care toate „unităţile de voluntari” ar trebui să semneze contracte până la 1 iulie care să le aducă sub autoritatea ministrului apărării, Serghei Şoigu, în timp ce Moscova încearcă să îşi impună controlul asupra armatelor private care luptă în numele său în Ucraina.

Citește și: Ucrainenii sparg liniile de apărare ale rușilor

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Luptătorii voluntari ar urma să primească aceleaşi beneficii şi protecţii ca şi trupele regulate, inclusiv sprijin pentru ei şi familiile lor în cazul în care sunt răniţi sau ucişi.

Duminică, Prigojin, care a purtat o dispută continuă cu Ministerul Apărării pe care l-a acuzat că nu a reuşit să ofere muniţiile necesare mercenarilor săi Wagner din Ucraina, a declarat că va refuza să semneze un astfel de contract.

El a spus că Şoigu „nu poate gestiona în mod corespunzător formaţiuni militare”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si