Forţele ruse au lansat mai multe rachete marţi dimineaţă asupra regiunii Nikolaev şi Odesa, în sudul Ucrainei, inclusiv cu ajutorul aviaţiei strategice, din direcţia Mării Negre, lovind infrastructuri portuare şi case particulare, conform agenţiilor de presă ucrainene.

Citeste si: Klaus Iohannis cere soluții pe termen lung pentru refugiații din Ucraina: "Nimeni nu știe cât va dura acest conflict"

De asemenea, Rusia se pregătește să ia cu asalt două orașe importante din regiunea Donbas, a anunțat marți statul major de la Kiev.

Citeste si: Rusia taie din nou gazele livrate în Europa

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Forţele ruse invadatoare îşi concentrează eforturile pentru a-şi îmbunătăţi situaţia tactică şi a crea condiţii pentru o ofensivă asupra oraşelor Seversk şi Soledar, în regiunea Doneţk (estul Ucrainei), a indicat marţi Statul Major General ucrainean într-un buletin despre situaţia de pe front.

Odesa, atacată din nou de armata rusă

Forțele ruse au bombardat marți dimineață localitatea Zatoka din regiunea Odesa. Președintele Zelenski a publicat pe Telegram imagini cu distrugerile cauzate de bombele rușilor.

Zatoka este o mică staţiune de lângă oraşul-port Odesa, lovit de ruși și în urmă cu două zile, imediat după acordul de la Istanbul cu privire la exportul de grâne pe Marea Neagră.

"Dimineaţă. Un sat obişnuit, Zatoka. Oamenii se odihneau şi trăiau. Pur şi simplu, trăiau. Fără baze (militare), fără trupe în jur. Dar teroriştilor din Federaţia Rusă le-a venit cheful să tragă. Vor răspunde pentru toate.

Fiecare dintre ei. Fiecare 'eliberator' care ne distruge viaţa", a scris preşedintele ucrainean, într-un mesaj care însoţeşte înregistrarea.

În ultimele 24 de ore, tiruri trase din tancuri au lovit și mai multe localităţi din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei.

Noi atacuri cu rachetă ale Rusiei

Forțele rusești au atacat orașul Nikolaev din sudul Ucrainei cu rachete la începutul zilei de marți, au declarat oficialii ucraineni, citați de Nexta TV.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

O zonă rezidențială din al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, ar fi fost, de asemenea, lovită în această dimineață. Primarul orașului Harkov, Igor Terejov, a declarat că atacul forțelor ruse a fost făcut asupra centrului orașului. Șeful administrației regionale de stat din Harkov, Oleg Synegubov, a declarat că atacul a avut loc marți, în jurul orei 5 dimineața, transmite The Guardian.

Amploarea pagubelor este abia în curs de evaluare. Cel puţin o persoană a fost rănită în urma atacului cu rachete asupra regiunii Odesa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si