Rusia avertizează SUA că zborurile cu drone de deasupra Mării Negre ar putea declanșa în curând o conflict armat cu NATO.

Citește și: VIDEO Dezbaterea pentru Casa Albă. "Ne duce spre Al Treilea Război Mondial", acuză Trump. "Ai apucături de motan vagabond", spune Biden

"Astfel de zboruri multiplică probabilitatea de incidente în spațiul aerian cu aeronavele Forțelor Aeriene și Spațiale Ruse, ceea ce crește riscul unei confruntări directe între alianța NATO și Rusia”, a spus ministerul Apărării de la Moscova într-un comunicat.

Citește și: Klaus Iohannis, semnal de alarmă la Consiliul European despre "securitatea Mării Negre"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Kremlinul a acuzat Washingtonul că folosește zborurile cu drone pentru a ajuta Ucraina să lovească ținte pe teritoriul Rusiei.

"Acest lucru demonstrează implicarea tot mai mare a Statelor Unite și a țărilor NATO în conflictul din Ucraina de partea regimului de la Kiev”, spun oficialii ruși citați de The Moscow Times.

Declarația vine la câteva zile după ce Moscova a acuzat armata americană că ajută forțele ucrainene să ghideze rachete cu rază lungă de acțiune pentru atacul de duminică împotriva Crimeei anexate, care a ucis patru persoane, inclusiv un copil.

Pentagonul a spus la acea vreme că ucrainenii "iau propriile decizii” cu privire la locul în care să lanseze lovituri.

Dronele SUA din Marea Neagră, 'mărul discordiei"

Armata Rusiei a declarat că ministrul Apărării Andrei Belousov a cerut măsuri "pentru a răspunde prompt provocărilor” din partea dronelor americane deasupra Mării Negre, potrivit declarației oficiale de vineri, 28 iunie.

În cursul zilei de marți, bloggerii ruși pro-război au susținut că un avion de luptă rus a doborât o dronă de recunoaștere Global Hawk din SUA deasupra Mării Negre.

Atât Kremlinul, cât și armata americană au declarat presei că nu pot confirma dacă incidentul a avut loc. Nici Ministerul rus al Apărării nu a comentat asupra acestui incident.

Statele Unite efectuează în mod obișnuit zboruri cu drone deasupra Mării Negre, operațiuni despre care spune că sunt desfășurate în spațiu aerian neutru și în conformitate cu legislația internațională.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si