Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat, miercuri, că prezența militară sporită a NATO la granițele țării nu va rămâne fără răspuns.

Citește și: Rusia avertizează că dronele SUA de deasupra Mării Negre ar putea duce la o "confruntare directă” cu NATO

"Pot doar să confirm că Rusia nu va lăsa fără răspuns consolidarea militară a NATO la granițele noastre, care amenință securitatea Federației Ruse”, a

declarat purtătorul de cuvânt adjunct al ministerului, Andrei Nastasyin, la o conferință de presă la Moscova.

Finlanda permite accesul SUA la 15 baze militare

Oficialul de la Kremlin a făcut referire la aprobarea de către parlamentul finlandez a unui acord de apărare care să permită accesul SUA la 15 baze militare din Finlanda.

Pentru Rusia această decizie confirmă faptul că NATO își întărește prezența militară la granițele Rusiei.

Nastasyin a comentat, de asemenea, invitația miniștrilor de externe azer și armean la un summit NATO programat pentru 9-11 iulie la Washington, D.C.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

El a spus că este "un alt exemplu al americanilor care încearcă să-și extindă influența distructivă în toate regiunile lumii. Cu îngăduința absolută a sateliților cu voință slabă din Europa, Washingtonul își stabilește sarcina de a ne rupe prietenii, vecinii din cooperarea cu Rusia”.

"SUA încearcă să creeze haos în țările vecine Rusiei"

Oficialul rus a precizat că membrii NATO încearcă să-și dezvolte propriile abordări ale problemelor regionale.

"Această abordare a NATO a dus la rezultate dezastruoase de multe ori”, a adăugat purtătorul de cuvânt de la MAE rus.

Nastasyin a acuzat, de asemenea, SUA și aliații săi europeni că sunt nemulțumiți de situația din Ucraina și că încearcă să creeze haos în țările vecine.

"Ei furnizează arme Armeniei, încercând să reconstruiască sectorul de apărare al acestei țări și să submineze mecanismele de securitate din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO)”, a spus el.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"În același timp, încearcă să influențeze regimul de la Baku.

Acest lucru crește tensiunea dintre Azerbaidjan și Armenia, afectează negativ dialogul dintre cele două țări și provoacă o cursă a înarmărilor în regiune”, a mai spus Natasyin, conform agenției Anadolu.

"Consecințe distructive" în Caucazul de Sud ale acțiunilor SUA

Nastasyin a susținut că această abordare are ca scop împărțirea regiunii Caucazului de Sud și ar putea duce la consecințe distructive.

El a spus că securitatea și stabilitatea în Caucazul de Sud ar trebui să fie asigurate de țările din regiune.

El a acuzat, de asemenea, Lituania, Letonia și Estonia că au adoptat o „abordare distructivă” față de Caucazul de Sud.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si