„Rachetele Kalibr au distrus infrastructura militară în portul Odesa, cu o lovitură de înaltă precizie”, a scris Maria Zaharova pe contul său Telegram.

Aceasta a răspuns la o declaraţie a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în care spunea că aceste atacuri au distrus posibilitatea unui acord cu Moscova.

Atacuri în Odesa: Rusia confirmă că a distrus „infrastructuri militare” ucrainene cu rachete Kalibr

După atacurile asupra portului din Odesei, Ucraina l-a acuzat pe Vladimir Putin că a „scuipat în faţă” ONU şi Turcia şi că nu a ținu cont

de aplicarea acordului semnat vineri privind reluarea exporturilor de cereale blocate de dispută.

Ieri, Rusia a negat însă Turciei că a fost implicată în aceste atacuri: „Ruşii ne-au spus că nu au absolut nimic de-a face cu acest atac şi că examinează problema foarte atent”, a precizat ministrul turc al Apărării Hulusi Akar.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sâmbătă, rușii au distrus o navă de război ucraineană și rachete antinavă Harpoon furnizate de SUA în atacul de la Odesa, a confirmat ministerul rus al apărării citat de agențiile rusești și Reuters. Precizarea vine după ce Maria Zaharova a revendicat atacul într-o postare pe Telegram, în condițiile în care sâmbătă Moscova nega orice implicare în atac.

Citeste si: Directorul OMS solicită evitarea discriminării în cazul pacienţilor cu variola maimuţei: "Stigmatizarea şi discriminarea pot fi la fel de periculoase ca orice virus”

”O navă de război ucraineană andocata și un depozit cu rachete antinavă Harpoon furnizate de SUA au fost distruse de rachetele navale cu rază lungă de acțiune ghidate cu precizie în portul maritim Odesa, pe teritoriul unei fabrici de reparații”, a

anunțat ministerul rus al apărării.

Forțele rusești au lovit o navă militară ucraineană din portul Odesa cu rachete de înaltă precizie, a afirmat, duminică, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus al afacerilor externe  Maria Zaharova, citată de Reuters. 

Citeste si: Incident naval suspect pe Dunăre. Un vapor a început să plutească în derivă şi a ajuns pe malul românesc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si