Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, marți seara, că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a lui Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti, transmite MAE pe pagina de internet.

Citeste si: VIDEO -Liber la pelerinaje și spectacole de teatru cu anumite condiții

Cine este diplomatul român expulzat din Rusia

MAE reamintește în  comunicatul de presă că "decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile domnului Alexey Grishaev, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961".

Potrivit paginii misiunii diplomatice române la Moscova, ataşatul apărării adjunct este Alin Iliescu.

Decizia Kremlinului vine la doar o zi după atacurile lui Klaus Iohannis în cadrul summit-ului B9. Șeful statului român a amintit mișcările Rusiei de la Marea Neagră și a cerut trupe americane suplimentare în România și în alte țări din flancul estic al NATO.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Noi detalii în cazul diplomatului rus expulzat din România

Declarațiile lui Iohannis care au enervat Kremlinul

România pledează pentru creșterea prezenței militare, inclusiv a SUA, în țara noastră și în sudul flancului estic, a transmis președintele Klaus Iohannis la finalul summitului B9 la care a participat, prin videoconferință, și președintele american Joe Biden.

”Participarea Statelor Unite, la cel mai înalt nivel, și a conducerii Alianței Nord-Atlantice, evidențiază faptul că dezvoltările de securitate din zona noastră au impact asupra intregii securități euroatlantice.”

România a expulzat în data de 26 aprilie un oficial din Ambasada Rusiei la București, în contextul realației tensionate dintre Republica Cehia și puterea de la Kremlin, în jurul unor acuzații grave de sionaj și sabotaj.

Autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a lui Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.  Potrivit Ministerului de Externe al României,  activităţile şi acţiunile diplomatului "contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961".  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si