Close sidebar
Close sidebar

Rusia face prima tăiere de gaz pentru Germania

Rusia anunță că oprește livrările de gaze naturale pentru alte două companii europene. Este vorba de Orsted, care asigură livrări de gaze spre Danemarca și Shell, care furnizează o parte din volumul importat de Germania, informează Reuters.

Laura Macovei,

Rusia face prima tăiere de gaz pentru Germania


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Gazprom oprește livrările pentru aceste două companii pentru că au refuzat să cedeze la șantajul lui Putin și să plătească în ruble, așa cum dictatorul rus a cerut, încălcând contractele existente. Gazprom urmează să înceteze livrarea către Orsted și Shell Energy începând de mâine, 1 iunie.

Deja Gazprom a oprit livrările de gaze naturale în Polonia, Bulgaria, Finlanda şi Ţările de Jos, în absenţa plăţilor în ruble de la cele patru ţări.

Putin cere plata în ruble pentru gaz, încălcând contractele existente

Gazprom Export a cerut clienţilor europeni să plătească în ruble pentru livrările de gaze ruseşti, ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Rusia a anunțat că nu va mai livra gaze naturale clienților care refuză să facă plata în ruble printr-o procedură nouă stabilită de Kremlin.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a își va cunoaște strănepoata. Întâlnirea vine cu ocazia Jubileului de Platină

Cu o zi înaintea anunțului decuplării Orsted și Shell Energy de la gazul rusesc, Gazprom anunța că sistează livrările și spre compania olandeză Gasterra. Compania olandeză a anticipat însă că rușii vor lua această decizie și a început să achiziționeze gaz din alte surse.

În martie, dictatorul rus a cerut ca statele occidentale să deschidă conturi la Gazprombank pentru a plăti aprovizionările cu gaz rusesc în ruble, spunând că în caz contrar livrările către ţări „neprietenoase” vor fi oprite.

Citeste si: VIDEO- Tragedie în Capitală. Un copil a fost spulberat pe trecerea de pietoni la doar câțiva metri de locul în care a murit Raisa

Putin a semnat un decret care prevede că sumele pot fi plătite în continuare în contul rusesc în euro sau dolari, convertite apoi de Gazprombank în ruble şi transferate la Gazprom.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI